E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Borsaları yükseldi---

Avrupa Borsaları yükseldi

Avrupa Borsaları yükseldi
02 Ocak 2017 - 20:12 borsagundem.com

Avrupa Borsaları haftanın ilk işlem gününde alım ağırlıklı bir seyir izledi. Açıklanan ekonomik verilerin olumlu görünümü bu durumda etkili oldu.

Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1 oranında yükselişle 11.598,3 puandan tamamladı. CMC Markets analisti Jochen Stanzl, "İtalya'dan Çin'e bugün açıklanan ekonomik verilerin olumlu görünümü ve euronun yaşadığı değer kaybı, işlem hacminin düşük olduğu borsada DAX endeksini yukarı yaşıdı" değerlendirmesinde bulundu. Almanya'da finans sektörü hisselerine gelen alımlar dikkat çekti. Commerzbank hisseleri yüzde 3.5 ve Deutsche Bank yüzde 1.7 oranında değer kazandı.

Fransa'da ise CAC-40 endeksi yüzde 0.4 oranında artışla 4882.38 puandan günü tamamladı. Günün en çok kazandıran hissesi yüzde 1.9 oranında yükselen Fransız Perakendeci Carrefour'un hisseleri oldu.
Bugün açıklanan veride Aralık ayında yeni oto satışlarının yüzde 5.8 oranında arttığının duyurulması ise Peugeot hisselerinde yüzde 1 ve Renault hisselerinde yüzde 0.7 ornında artış getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)