E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa Borsaları yükselişle kapandı---

Avrupa Borsaları yükselişle kapandı

Avrupa Borsaları yükselişle kapandı
31 Ekim 2017 - 20:20 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları salı gününü yükselişle tamamladı. Ryanair hisseleri yüzde 7 değer kazanırken, İspanyol bankaları sektördeki yükselişe öncülük ettiler.

BORSAGUNDEM.COM

Pan-European Stoxx endeksi yüzde 0.33 oranında yükselişle kapandı. Endeks dahilindeki sektörlerin ve borsa endekslerinin önemli çoğunluğu yükseliş gösterdi. Yatırımcılar açıklanan şirket karları ve Katalonya krizi karşısında atılan olumlu adımlardan cesaret aldılar.
Turizm ve Seyahat sektörü hisseleri yüzde 1.09 artışla günün en iyi performansını gösteren sektör oldu. İndiirmli uçak biletleri satan Ryanair yılın ilk yarısında karının yüzde 11 oranında arttığını açıklayınca şirketin hisseleri yüzde 7'ye yaklaşan bir artış yaşadı.
Petrol ve gaz sektörü hisseleri günü yüzde 0.68 oranında değer kazanarak tamamladı. İngiliz petrol devi BP, üçüncü çeyrek için beklentilerin üzerinde bir kar açıklayınca şirketin hisseleri yüzde 2 oranında bir yükseliş yaşadı. Sektörde yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren Siemens Gamesa hisseleri yüzde 6'mom üzerinde değer kazandı.

Katalonya Krizi
Avrupa bankalarına bakacak olursan İspanyol Caixabank ve Banco de Sabadel hisseleri yüzde 2'nin üzerindeki kazançları ile sektörün en iyi performansını gösteren bankalar oldu.

Görevinden alınan Katalan lider Carles Puigdemont, bugün Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, "İspanya'dan ayrılarak adalettten kaçmaya çalışmıyorum. Yapmaya çalıştığım şey Katalanların sorunlarını Avrupa'nın kalbine taşımaktır" ifadelerini kullandı. İspanya'da savcılık Katalan lideri isyan, isyana teşvik ve zimmete para geçirme ile suçlamıştı.

İspanya'da IBEX endeksi günü yüzde 0.74 oranında yükselişle tamamladı.

Avrupa bankaları arasında bugün en kötür performansı Fransız bankası BNP Paribas sergiledi. Şirketin karındaki artışa karşın gelirlerinde yaşanan düşüş sonrasında hisseleri günü yüzde 2.67 oranında kayıpla tamamladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)