E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI---

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI
09 Şubat 2010 - 00:37 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasaları gün oldukça inişli çıkışlı bir seyir izledikten sonra günü küççük çaplı bir artışla tamamladı.

Yatırımcılar gün boyu kararsız bir tutum izledi. Portekiz hisse senedi piyasaları günü yükselerek tamamlamadan önce yüzde 4'ün üzerinde bir düşüş yaşadı. Yunan borsası ise toparlanmayı başaramadı ve günü yüzde 3.9 oranında düşüşle tamamladı. Yunan borsası'nda bankacılık sektörü hisselerine gelen alımlar etkili oldu. Yunansitan ve Portekiz piyasalarına ilişkin endişeler sürmekle birlikte bu ülkelerden yeni bir kötü haber gelmemesi ve Euro bölgesi sorunlarının G7 toplantısında kısmen de olsa gündeme gelmiş olması piyasalara toparlanma getirdi. Avrupa borsalarının göstergesi niteliğinden European Stoxx 600 endeksi yüzde 0.7 oranında artışla 239.0 puandan günü tamamladı. ingiltere'de FTSE endeksi yüzde 0.6 oranında artışla 5092.3 puandan ve Fransa CAC-40 endeksi yüzde 1.2 oranında artışla 3607.3 ve Almanya DAX endeksi yüzde 0.9 oranında artışla 5484.9 puandan günü tamaladılar. Salı günü için ise piyasalar ABD'den açıklanacak olan Toptan Eşya Stokları verisi ve İngilere Merkez Bankası'nın açıklayacağı enflasyon raporunu bekleyecekler. Çarşamba günü ise İngiltere'den sanayi üretimi verisi açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)