E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında banka rallisi---

Avrupa borsalarında banka rallisi

Avrupa borsalarında banka rallisi
15 Şubat 2016 - 14:55 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, otomobil üreticileri ve bankalardaki sıçramanın iyimserliği ile yükselişini ikinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi Londra saati ile 10.05'te yüzde 2.9 yükselerek iki günlük kazancını yüzde 5.9'a yükseltti ve 2011'den bu yana en hızlı iki günlük kazancına yöneldi. Euro Bölgesi'nde otomobil üreticileri, zayıflayan euronun yardımıyla yükselirken, İtalyan ve Yunan bankaları, bankacılık endeksindeki ralliye öncülük ettiler.

Çin'de ihracatın Ocak ayında düşmesi ve ithalattaki düşüşün bunun da üstünde gerçekleşmesi ve buna bağlı olark dış ticaret fazlasının rekor seviyeye çıkmasının ardından, merkez bankalarının teşvikleri artıracağına ilişin beklentiler daha da güçlendi. Bu durum, bir hafta süren yeni yıl tatilinin ardından yeniden açılan hisse senedi piyasasında düşüşün yüzde 0.6'da kalmasına yardımcı olurken, Çin yuanı, Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan'ın para birimine destek yönündeki açıklaması ve Çin Merkez Bankası'nın yuan fiksingini yükseltmesinin ardından değer kazandı.

Yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'den Pazartesi günü kanun yapıcılara yönelik konuşmasını bekliyorlar.

Cenova'da Mirabaud Securities LLP'den John Plassard, "Yıl başından bu yana sert düşen avrupa hisseleri için toparlanma zamanı. Çin piyasası korkutuğumuz kadar kötü tepki vermedi ve zayıf ihracat verisiyle merkez bankalarının daha hızlı tepki vermeleri için bir umut var. Bu konuda belki en çabuk açıklama bugün öğleden sonra Mario Draghi'den gelebilir" dedi.

Standart &Poors 500 Endeksi Mart vadelileri yüzde 1.3 yükseldi. Amerika piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)