E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında bankacılık yükselişi---

Avrupa borsalarında bankacılık yükselişi

Avrupa borsalarında bankacılık yükselişi
08 Nisan 2016 - 20:51 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, bankacılık sektörü hisse senetlerinin yardımıyla Şubat ayının en düşük seviyelerinden yükseldi

Avrupa hisse senetleri, bankacılık sektörü hisse senetlerinin yardımıyla Şubat ayının en düşük seviyelerinden yükselerek, 2014'ten bu yana olan en uzun haftalık düşüşe şahit olan yatırımcılara da süre tanımış oldu.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra'da saat 16:40 itibariyle yüzde 1.2 artarak, dördüncü haftaya taşıyan kayıplarını azalttı. Endeksteki neredeyse bütün sanayi grupları yükselirken, İtalyan bankaları yaklaşık bir aylık sürenin en büyük kazançlarına öncülük etti. Total SA ve Royal Dutch Shell Plc, petrolün haftalık kazançlarını genişletmesiyle, enerji şirketleriyle birlikte yükseldi.

Hisse senetlerini 11 Şubat'ın düşüğünden yukarı çıkartan ralli, yenilenen küresel endişelerle birlikte son zamanlarda güç kaybediyordu. Stoxx 600 Endeksi, dünkü kapanış itibariyle 14 Mart'taki zirvesinden yüzde 4.8 aşağıda ve toplam değeri tahmini kâr toplamının 14.5 katı düzeyinde, ABD hisselerine benzer şekilde, neredeyse bir yılın en düşük seviyesine yakındı.

Brüksel'deki KBC Asset Management yatırım müdürü Dirk Thiels, "Şu anda piyasalar oldukça tahmin edilemez durumda. Bazen riskli alım günleri oluyor ve bazen de olumsuzluklar çok fazla abartılıyor." dedi ve "Belki biraz daha iyi bir getiri dönemi bu durumu düzeltebilir fakat şu anda piyasaları gerginleştirmek için çok fazla şeye ihtiyacınız yok." diyerek görüş bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)