E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında karışık seyir bekleniyor---

Avrupa borsalarında karışık seyir bekleniyor

Avrupa borsalarında karışık seyir bekleniyor
04 Ekim 2016 - 07:14 borsagundem.com

Fed başkanlarından gelen çelişkili faiz açıklamaları sonrası Avrupa borsalarının karışık bir seyirle açılmaları bekleniyor

Avrupa borsalarının yeni güne karışık bir seyirle başlamaları bekleniyor. Analistler, FTSE 100'ün 8 puan ekside, Dax'ın ise 11 puan artıda açılacağını tahmin ediyorlar.

ABD borsaları günü kayıpla tamamladı

New York Borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artırma olasılığının yükselmesiyle haftanın ve bu ayın ilk işlem gününü kayıplarla tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 54,37 puan (yüzde 0,30) düşüşle 18.253,78 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 7,11 puan (yüzde 0,33) azalışla 2.161,16 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 11,13 puan (yüzde 0,21) değer kaybıyla 5.300,87 puan oldu.

Öte yandan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, yaptığı açıklamada, Merkez Bankasının 1-2 Kasım tarihlerinde yapacağı toplantıda faiz artırma kararının alınabileceğini vurgulayarak, 8 Kasım'da düzenlenecek ABD başkanlık seçimlerinin bankanın kararını etkilemeyeceğinin altını çizdi.

Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) bu yıl oy hakkı bulunan Mester, Fed'in ileriye bakması ve faiz artırımı için daha fazla beklememesi gerektiğini savundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 04 Ekim 2016 07:38

    BORSADA KAYIP YILI YAŞIYORUZ GELECEK GÜNLERDEDE İYİYE GİDECEK YOL GÖRÜNMÜYOR DÖVİZ ARTIŞI KORKUTUCU BOYUTLARA GELİRSE DAHA SERT DÜŞÜŞE KAPILMAMAK İÇİN BEKLEMEDE KALINMALI.