E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa borsalarında ralliye devam---

Avrupa borsalarında ralliye devam

Avrupa borsalarında ralliye devam
27 Nisan 2011 - 08:02 borsagundem.com

Şirket kazançları ile Avrupa Borsaları üst üste dördüncü gününde de değer kazandı

UBS AG'nin tahminlerin üstünde gelen kazançları, Çin'in en büyük bankaları için sermaye hedefinde sıkılaştırmaya gideceği ile ilgili haberi gölgede bıraktı; Avrupa hisse senetleri üst üste dördüncü gününde de değer kazandı.
İsviçre'nin en büyük bankası olan UBS AG; 2007'nin sonundan beri varlıklı müşterilerinden en büyük mevduatı çekmesi ile bankanın hisseleri son iki ayın en yükseğine çıktı. Groupe Lactalis'in Parmalat SpA için teklif vereceğini açıklamasının ardından İtalya'nın en büyük mandıra şirketinin hisseleri ise yüzde 11 sıçradı. Emtia şirketlerinin üst üste dört günlük kazanç zincirini kırması sebebiyle temel kaynak şirketlerinin kazancı ise sınırlı kaldı.
Her ikiden fazla hissenin artışına karşılık 1 hissenin değer kaybettiği Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 artışla Londra'da 281.29 seviyesinden kapandı. Intel'den L'Oreal'e şirket kazançlarının ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair yatırımcıda güven oluşturması ile endeks geçtiğimiz hafta yüzde 1 çıkış gösterdi. Endeks ayrıca bu yılın en düşüğü olan 16 mart tarihinden bu yana yüzde 7.3 değer kazandı.
Batı avrupa endekslerinin 18'inden 14'ü günü artıda kapattı. Almanya'nın DAX Endeksi yüzde 0.7 artış gösterirken, Fransa'nın CAC 40 Endeksi ise yüzde 0.5 değer kazandı. İngiltere'nin FTSE 100 Endeksi ise yüzde 0.7 tırmandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)