E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa borsalarında seyir yukarı yönlü---

Avrupa borsalarında seyir yukarı yönlü

Avrupa borsalarında seyir yukarı yönlü
26 Ocak 2017 - 14:59 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasalarında Perşembe günü yukarı yönlü bir seyir izleniyor

Avrupa hisse senedi piyasalarında Perşembe günü yukarı yönlü bir seyir izleniyor Bioteknoloji firması Actelion hisselerine gelen alımlar ve bankacılık hisselerindeki yükseliş endeksleri son bir yılın en yüksek seviyelerine taşıyor.

Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.6 oranında yükselişle 368.78 puandan işlem görürken, sağlık bakım sektörü, finans sektörü ve teknoloji sektörü hisseleri yükselişe öncülük ediyor. Endeks dün yüzde 1.3 oranında yükselmiş ve 366.59 puandan yani 2015 Aralık ayından bu yana en yüksek kapanışını yakalamıştı.

Avrupa Borsaları dün ABD'de yaşanan yükselişleri takip etmiş ve Dow Jones'un ilk kez 20 bin puanın üzerinde açıklmasının ve kapanmasının coşkusuna katılmışlardı.

CMC Markets İngiltere'nin piyasalar baş analisti Michaek Hewson ABD'den Keystone XL boru hattı ve Meksika sınırına duvar konusunda gelen açıklamaların yatırımcıları tahvil piyasasından para çıkararak hisse senetlerine geçmeye teşbvik ettiğini belritiyor.

Avrupa'da bankacılık hisseleri güçlü seyirlerini bugün de sürdürüyor. Royal Bank of Scotland PLC kısa adı ile RBS, hisseleri yüzde 4.87 oranında artışla işlem görüyor. Şirket, ABD'de konut kredisine endeksli yatırım araçlarında yanlış yönlendirmelerde bulunduğu gerekçesi ile yürütülen soruşturma kapsamında 3.8 milyar sterlin ayırdığını açıkladı. Bu açıklama konunun çözüme kavuşacağı beklentilerini güçlendirdi.

Stoxx Europe 600 Bankacılık endeksi bugün yüzde 1.4 oranında yükseldi.

Öte yandan Johnson & Jhonson Actelion'u 30 milyar dolar karşılığında satın alacağını açıklayınca İsviçre merkezli bio teknoloji firmasının hisseleri yüzde 21 oranında değer kazandı.

Bu gelişmelerin ardından Almanya DAX endeksi yüzde 0.4, Fransa CAC 40 endeksi yüzde 0.3 ve İngiltere FTSE endeksi yüzde 0.2 oranında artışla işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)