E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında son durum---

Avrupa borsalarında son durum

Avrupa borsalarında son durum
04 Haziran 2024 - 08:28 borsagundem.com

ECB toplantısı öncesi 2019'dan bu yana ilk kez faiz indiriminin gerçekleşmesi ihtimali nedeniyle Avrupa borsalarının güne karışık başlaması bekleniyor. Ayrıca, bugün Avrupa borsaları Almanya'nın mayıs ayına ilişkin son işsizlik rakamlarını izleyecekler.

Avrupa borsalarının, son birkaç günde görülen olumlu ivmenin azalmasıyla yeni güne karışık bir seyirle başlamaları bekleniyor. ABD vadeli endeksleri de Asya seansında yatay seyir izliyorlar.

IG'nin verilerine göre, İngiltere'de FTSE 100 endeksi açılışta düne göre değişmeyecek. DAX endeksinin 30 puan, CAC endeksinin 10 puan düşüşle İtalya'nın FTSE MIB endeksinin 2 puan artışla açılmaları bekleniyor.

Vadeli endekslere baktığımızda FDAX yüzde 0,21, FTSE 100 yüzde 0,1 ve Euro Stoxx 50 yüzde 0,12 aşağıda.

Politika yapıcıların perşembe günü bir araya geleceği Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) 2019'dan bu yana ilk kez faiz indirimine gitmesi bekleniyor, ancak yatırımcılar Cuma günü açıklanan ve beklenenden biraz daha yüksek çıkan Euro bölgesi enflasyonunun bankanın gelecek kararını etkileyip etkilemeyeceğini yakından izleyecek.

Bugün Avrupa borsaları Almanya'nın mayıs ayına ilişkin son işsizlik rakamlarını izleyecekler.

Avrupa'da doğalgaz fiyatları arttı

 

ECB faiz indirerek hata mı yapacak?

 

ECB neredeyse 6 Haziran için faiz indirimi sözü verdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)