E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAVRUPA BORSALARINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR---

AVRUPA BORSALARINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR

AVRUPA BORSALARINDA YÜKSELİŞ BEKLENİYOR
08 Şubat 2010 - 08:14 borsagundem.com

Avrupa hisse senedi piyasalarının güne yükselişle başlaması bekleniyor. Enerji ve petrol fiyatlarında gözlenen görece toparlanmanın geçen haftayı değer kaybı ile tamamlamış sektör hisselerine alım getirmesi bekleniyor.

IG Markets analistleri İngiltere FTSE endeksinin 33 puan artışla 5094, Almanya DAX endeksinin 26 puan artışla 5460 ve Fransa CAC endeksinin 28 puan artışla 3592 puandan güne başlayacağını öngörüyor. Avrupa'da borç ödemelerine ilişkin sorunların piyasalar üzerindeki baskısının sürdüğünü ifade eden analistler bir yandan da bu hafta açıklanması beklenen şirket karlarının piyasaya yeni bir momentum kazandırabileceğini vurguluyor. ABD hisse senedi piyasaları endeksleri cuma günü yaşadıkları küçük çaplı yükselişin ardından bugün vadeli piyasalarda yatay bir seyir izliyor. Şirket bilançoları ajandasında ise bu hafta Walt Disney Co. (DIS) ve Coca-Cola Co. gibi önemli şirketler yer alıyor. Bu hafta açıklanması beklenen bir diğer önemli veride Ocak ayı perakende satış rakamları Bu veri ABD'de perşembe günü açıklanacak. Asya hisse senedi piyasalarında ise bugün genel olarak düşüş eğilimi etkili görünüyor. Avrupa'da Yunanistan, İspanya ve Portekiz'in borç ödemelerine ilişkin endişelerin asya piyasalarını da etkisi altına alıyor. Bununla birlikte bazı analistler bu endişelerin bir miktar aşırı tepki haline geldiğini ve bu korkuların kısa vadeli olacağını belirterek, Asya piyasalarının global ekonominin motoru haline geleceğini dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)