E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa borsalarında Yunanistan coşkusu---

Avrupa borsalarında Yunanistan coşkusu

Avrupa borsalarında Yunanistan coşkusu
10 Temmuz 2015 - 20:20 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Yunanistan'ın teklifinin yarattığı iyimserlikle yükseldi

Avrupa hisse senetleri, Yunanistan'ın kreditörlerin çoğu talebine cevap veren bir teklif sunması sonrası, yükselişi ikinci güne taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 2.1 yükselerek 389.13 puan oldu. Portekiz, İtalya ve Fransa borsaları yüzde 3'ün üstünde artışlar yaşarke, Stoxx 600 ise bu hafta yüzde 1.5 artış kaydetti.

Bankalar tüm sektör gruplarında en iyi performansı kaydederken, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA ve BNP Paribas SA en az yüzde 4.4 artış sağladı. DNB ASA hisseleri, şirketin tahminleri aşan kar açıklaması ile yüzde 4.6 prim yaptı.

Yunanistan’ın Alexis Tsipras liderliğindeki hükümeti, ülkenin euroda kalabilmesini sağlamak amacıyla kreditör taleplerinin çoğunu karşılayan bir teklifi Perşembe gecesi sunmuştu. Yunanistan teklifinde, reform ve harcama kesintileri karşılığında kreditörlerden 3 yıllık ve 53.5 milyar euroluk (59.2 milyar dolar) bir kurtarma kredisi istedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)