E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa faizi indirdi---

Avrupa faizi indirdi

Avrupa faizi indirdi
05 Haziran 2014 - 14:45 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası faizde 10 baz puan indirim yaptı ve 0.25'ten 0.15'e düşürdü

Avrupa Merkez Bankası(ECB) faiz oranlarında indirime gittiğini açıkladı.
ECB'nin bugünkü toplantısının ardından, borç verme faiz oranlarının yüzde 0,25'den yüzde 0,15'e çekilmesine karar verildiği açıklandı. 
ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen faiz oranını gösteren ‘mevduat oranı’nı da eksi seviyeye çekti. 
Böylece yüzde 0,0 seviyesinde olan faiz oranı yüzde -0,10'a indi. Banka marjinal faiz oranını da yüzde 0,75'ten yüzde 0,40'a çekti. Analistler, gösterge oranların yüzde 0,10, mevduat faiz oranının yüzde -0,10 ve marjinal faiz oranının yüzde 0,60'a çekileceğini tahmin
ediyorlardı.
Avrupa Merkez Bankası, bugünkü Yönetim Konseyi toplantısında Alınan faiz kararlarını duyurduğu açıklamasında, ECB Başkanı Mario Draghi'nin alınan kararların altındaki değerlendirmelere açıklık Getireceği basın toplantısının saat 15.30'da yapılacağını belirtirken, 
para politikası aktarım mekanizmasının çalışmasının güçlendirilmesi için daha fazla para politikası tedbirine ilişkin basın açıklamasının ise Türkiye saati ile 16.30'da yapılacağını duyurdu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ab zorda ise boşa kürek borsalarda05 Haziran 2014 17:01

    ab bankaları zorda,amb ekstra parayı bu zordaki bankalara koyacağı destek sermaye nedeniyle para dışarı çıkmayacağından boşa borsalarda hareket oldu ama anlayınca hepsi birden yarın satışa geçebilirler dikkat etmeli.

  • metin05 Haziran 2014 16:15

    avrupa merkez bankasının faizine bak ,bir de bizim merkez bankasının faizine.faiz iyi bir şey olsaydı,Allah(cc) helal kılardı.en iyi ekonomist Allah(cc) 'dir.faiz lobisinin oyununa gelmeyelim.

  • bir ekonomist05 Haziran 2014 15:39

    bu da avrupa'da büyümenin olmadığı,ab ülkelerinde ekonomilerin büyüyemediği yorumlarını güçlendirdi.bu ne demek avrupa'ya ihracat yapan ülkelerin işinin zor olduğu ve uzun süre de zor olacağı demek olmakta.ağırlıkla ab'ye ihracat yaptığımız dikkate alınırsa biz de de ekonomik dengenin yani ihracat/ithalat dengesinin önemli olabileceği demek olabilir.borsada ise satın alacak bir şey olmadığından gaza gelenlerin yaza girerken dikkatli olmaları gerekebilir.

  • haydar05 Haziran 2014 15:30

    Durumlar o kadar ciddi demek..Geçici bahar yaşıyor borsalar..Japonya gibi zombi kıvamına geliyor avrupa yavaş yavaş..