E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa hisse senetleri piyasası yükselişte---

Avrupa hisse senetleri piyasası yükselişte

Avrupa hisse senetleri piyasası yükselişte
23 Ekim 2017 - 13:32 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri piyasalarında İspanya Borsası'nın yaşadığı düşüşe karşın diğer borsalarda ılımlı yükselişler gözleniyor.

Madrid yönetimi ile Katlonya bölgesi yönetimi arasındaki sürtüşme giderek kötüleşirken, İspanya hisse senedi piyasaları haftaya değer kaybı ile başladı. Ancak bu düşüş Avrupa'nın diğer borsalarına yansımaktan uzak kaldı.


Stoxx Europe 600 endeksi yüzde 0.2 oranında yükselirken endeks kapsamındaki sektörler arasında yalnızca finans sektörü ve tüketici hizmetleri sektörü hisselerinde düşüşler gözleniyor.

Madird'de ise IBEX 35 yüzde 0.3 oranında değer kaybı yaşasa da daha derin kayıplar yaşanmasının önüne geçilmiş görünüyor. Endeks kapsamındaki hisselerden CaixaBank ve Bankia hisselerrinde yüzde 1.1 oranında düşüşler gözleniyor.

Almanya'da DAX 30 yüzde 0.4, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.4 oranında yükseliş gösteriyor. Dax endeksi yeni bir rekor kapanışa hazırlanıyor. Londra'da ise FTSE endeksinde yüzde 0.1 oranında bir artış söz konusu.

İtalya'da iki bölgesel yönetim tarafından yapılan oylamada ülkenin kuzey bölgelerinde daha fazla otonomi istenmesi sonucu İtalya FTSE endkesinin mini bir düşüş göstermesine neden oluyor.

Yatırımcılar Pewrşembe günü ECB'nin açıklayacağı para politikası kararlarını bekliyor.

ABD endeksleri ise vadeli piyasalarda yukarı yönlü bir seyir izleyerek spot piyasasında açılışın yukarı yönlü olacağına işaret ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)