E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri 6 yılın zirvesinde---

Avrupa hisseleri 6 yılın zirvesinde

Avrupa hisseleri 6 yılın zirvesinde
13 Mayıs 2014 - 14:21 borsagundem.com

Avrupa hisseleri tahminlerin üzerinde kar açıklayan şirketlerin etkisiyle altı yılın en yüksek seviyesini ileri taşıdı

Avrupa hisseleri, ThyssenKrupp AG ve Airbus Group gibi şirketlerin tahminlerin üzerinde kar açıklamasıyla altı yılın zirvesini genişletiyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yükseldi.

Almanya'nın en büyük çelik üreticisi ThyssenKrupp hisseleri, şirketin yıllık kar tahminini artırması üzerine yüzde 5.5 değer kazandı. Airbus yüzde 5.8 yükselirken, Telecom Italia SpA ilk çeyrek karının beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 3.5 düştü.

Gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0.2 yükselerek Londra saatiyle 11:15'te 341.77 puan oldu. Endeks, satın alma ve birleşme etkinliklerinin artması ve Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin "ekonomik iyileşmeyi destekleyecek adımlar atmaya hazırız" açıklamasının etkisiyle, dün 4 Şubat'tan bu yana gördüğü en düşük seviyeden yüzde 7.4 yükselirken, Ocak 2008'den bu yanaki en yüksek seviyesinde kapandı. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri yüzde 0.2, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.5 yükseldi. 

Raiffeisen Capital Management'tan Herbert Perus, "Avrupa hisselerinde bu yıl ve geçtiğimiz yıl gördüğümüz yükselişe karşın ben hala yükselişin artacağına dair iyimserim. Avrupalı şirketler gayet iyi durumda. İyi sonuçlar açıklayan şirketler yükselirken, kötü rakamlar açıklayanlar düşüyor.Bu iyi bir işaret" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'da ZEW Center yatırımcı güven endeksi, Mayıs ayında 33.1'e gerilerken Nisan'da 43.2 düzeyindeydi. Bloomberg anketine katılan 33 ekonomistin tahmin medyanı endeksin 40 seviyesine gerileyeceği yönündeydi.

ABD'de Washington saatiyle 8:30'da (TSİ 15:30) açıklanması beklenen perakende satış rakamlarına ilişkin ekonomistlerin tahmin medyanı, bir önceki ay yaşanan yüzde 1.2'lik yükselişi takiben Nisan ayında yüzde 0.4 artış yaşandığı yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)