E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri 7 haftanın zirvesinde---

Avrupa hisseleri 7 haftanın zirvesinde

Avrupa hisseleri 7 haftanın zirvesinde
24 Temmuz 2013 - 16:02 borsagundem.com

Dün düşüş yaşayan Avrupa borsaları bugün imalat ve kar verileriyle tekrar yükseldi

Avrupa hisseleri, Volvo AB ve ARM gibi firmaların beklenenden iyi mal veriler açıklaması ve Almanya'nın Euro Bölgesi imalatındaki canlanmaya öncülük ettiğini gösteren verilerin ardından dün gerilediği yedi haftanın zirvesine tekrar yükseldi. ABD endeks vadelileri de yükselirken, Asya hisseleri geriledi.
Volvo çeyrek dönemlik finansal verilerinin tahminleri aşmasıyla beraber yüzde 4.9 ilerledi. ARM satışlarının yüzde 26 arttığını açıklamasının ardından üç ayın en büyük tırmanışını gerçekleştirdi. EasyJet ise üçüncü çeyrek satışlarının kapasite artırımı ve koltuk başına gelirleri artırmasıyla zirve rekoruna yükseldi. Syngenta AG yüzde 3.3 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 artarak Londra saatiyle 12:59'da 301.91 puan oldu. Endeks, dünya genelindeki merkez bankalarının teşviklere devam açıklamaları ile 24 Haziran'da bu yılın en düşüğünden bugüne kadar yüzde 9.5'lik ralli yaparak toparlandı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri bugün yüzde 0.4 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 düştü.
Düsseldorf'ta bulunan Lampe Asset Management yöneticilerinden Michael Woischneck, "Kâr verileri beni şimdiye kadar olumlu yönde şaşırttı. Şirketler iyi bir şekilde yukarılarda tutunuyorlar ve CEO'lar rehberlik ederken önlerindeki yol haritalarına oldukça güveniyor görünüyorlar. Avrupa'da bir patlama beklediğimi söylemiyorum, fakat ekonominin kötüye gitmediğine yönelik işaretler var" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)