E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri ABD ile yükseldi---

Avrupa hisseleri ABD ile yükseldi

Avrupa hisseleri ABD ile yükseldi
10 Ekim 2013 - 16:39 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, ABD'de bütçe anlaşmazlığına çözüm bulunacağı umuduyla yükseldi

Avrupa hisse senetleri, ABD'li yasakoyucuların daha önce görülmemiş bir durum olan temerrütten kaçınmak için anlaşmaya varacaklarına yönelik işaretlerle birlikte, son üç haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirdi ve gösterge endeks Stoxx Europe 600, son bir ayın en düşük seviyesinden sıçradı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri de yükseldi.
Bahis şirketi Ladbrokes Plc, Playtech Plc'nin kurucusu Teddy Sagi'nin şirketin yaklaşık yüzde 3'üne sahip olabileceği yolundaki haberin ardından son iki haftanın zirvesine çıktı. CGG, üçüncü çeyrek gemi üretim oranının rekor seviyeye sıçradığını kaydetmesinin ardından yüzde 4.8 prim yaptı. Rheinmetall AG, Moody’s Investors Service'in şirketin notunu düşürmesi sonrası yüzde 2.4 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.1 yükselerek, Londra saati ile 13:04'te 308.54 puana çıktı. Gösterge endeks dün, ABD'de bütçe ve borç limitine ilişkin tartışmaların çıkmaza girmesinin temerrüte neden olabileceği endişesi ise düşüşünü üçüncü güne taşıdı. Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.9 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.2'lik bir çıkış gerçekleştirdi.
Berlin'de Kliegel & Hafner AG kıdemli piyasa stratejisti Andreas Lipkow, "ABD'de borç limitine olası bir kısa vade çözümü bulunacağı ve Cumhuriyetçiler ve Demokratlar'ın daha da müzakere edeceği haberlerini almamız piyasalar için çok önemliydi," dedi ve "Bu hafta başındaki ton çok olumsuzdu ve herkes çok ednişeliydi" değerlendirmesinde bulundu.
Stoxx Europe 600 Endeksi'nde işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 30 günün ortalamasının yüzde 27 üzerindeydi. İspanya'da IBEX 35 Endeksi yüzde 1.7 yükselerek Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)