E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri "ABD verileri" sonrası yatay---

Avrupa hisseleri "ABD verileri" sonrası yatay

Avrupa hisseleri ABD verileri sonrası yatay
12 Haziran 2014 - 17:56 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, perakende satışlar ve işsizlik başvuruları verilerinin beklentileri karşılayamaması ile yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, ABD perakende satışlarının beklentilerin altında yükselmesi ve işsizlik başvuruların tahminleri üzerinde artması ile yatay seyrediyor.

Boyugues Telecom, Orange SA’nin şirketin telekomünikasyon birimi için  teklif hazırlığında olduğunu açıklanmasının ardından yüzde 4.5 yükselirken, Iliad SA, Fransa’nın telefon şirketleri arasında bir birleşme için ısrarcı davranacağını söylemesi sonrasında yüzde 7.1 tırmandı. Anglo American Plc, Morgan Stanley'in şirket hisselerinin satılması önerisinde bulunması ile yüzde 3.1 değer kaybetti ve emtia üreticileri göstergesindeki düşüşleri hızlandırdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 13:46'da 348.3 puan oldu. Endeks dün, Deutsche Lufthansa AG ve Vallourec SA'nın da aralarında bulunduğu şirketlerin kar tahminlerini düşürmesi üzerine dün Ocak 2008'deki en yüksek seviyesinden geriledi.

Viyana’da bulunan Raiffeisen Capital Management hisse senetleri müdürü Herbert Perus, “Büyük yatırımcıların çoğu Avrupa hisselerine ağırlık veriyor ve bu yüzden risk olumlu yönde” diye konuştu.

Bloomberg’in derlediği verilere göre Stoxx 600 listesindeki tüm işlem gören kontratların hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 13 altında seyrediyor.

ABD Ticaret Bakanlığı’nın bugün açıkladığı verilere göre satışlar Nisan ayındaki yukarı yönlü revize edilen yüzde 0.5'lik artışın ardından Mayıs'ta yüzde 0.3 yükseldi. Bloomberg anketine katılan 83 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 0.6 artış olacağı yönündeydi. İşsizlik başvuruları ise 7 Haziran'da sona eren haftada 317.000’e yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)