E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri alıcılı---

Avrupa hisseleri alıcılı

Avrupa hisseleri alıcılı
28 Ocak 2014 - 10:39 borsagundem.com

Avrupa borsaları güçlü gelen bilançolarla yükselişle açıldı

Avrupa hisseleri, Siemens AG'nin tahminlerin üstünde gelen kâr verisiyle, 7 ayın en sert üç günlük düşüşünden sonra yükselişe geçti. ABD endeks vadelileri artarken, Asya hisseleri düşüşe geçti.

Siemens, kârlılığının iyileştiğini açıklamasından sonra yüzde 1.5 güçlendi. F&C Asset Management Plc yüzde 4 tırmanırken, STMicroelectronics NV, geçen senenin son çeyreği için beklenmedik bir zarar açıklamasıyla yüzde 1.1 kaybetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerek Londra saatiyle 08:06'da 323.62 puana çıktı. Gösterge endeks, gelişen piyasa paralarının küresel ekonomik toparlanmanın büyümeyi destekleyecek kadar yeterli olmadığı endişeleriyle zayıflaması üzerine yüzde 3.7 geriledi. VStoxx Endeksi dün 5 günlük üst üste kazancı durdurdu.

Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri bugün yüzde 0.4 artarken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 kayıpla düşüşün 4. gününe girdi.

İngiltere'de Ulusal İstatistik Ofisi, 4. çeyrekteki GSYİH için ilk açıklamasını Londra saatiyle 09.30 itibariyle yapacak. Ekonomistlerin tahminlerine göre, İngiliz ekonomisinin 3. çeyrekteki yüzde 0.8'lik büyümeden sonra 2013'ün son üç ayında yüzde 0.7 büyümesi bekleniyor. Eğer bu gerçekleşirse, İngiliz ekonomisi art arda 4 çeyrek büyümüş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)