E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri alış ağırlıklı---

Avrupa hisseleri alış ağırlıklı

Avrupa hisseleri alış ağırlıklı
12 Eylül 2013 - 10:56 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi sanayi üretimi verisi öncesi alış ağırlıklı seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi sanayi üretimi verisi öncesi alım ağırlıklı seyrediyor ve gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi beş yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesini daha da yukarı taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisse senetleri fazla değişmedi.
Home Retail Group Plc, ikinci çeyrek satışlarının tahminlerin üzerinde çıkmasının ardından iki yılın zirvesine yükseldi. Kamu hizmetleri şirketi RWE AG, temettüsünü azaltacağı yolundaki haberin ardından yüzde 3.8 değer kaybetti.
Stoxx Europe 600 Endeksi, Londra saatiyle 08:09'da yüzde 0.1'den az bir çıkış gerçekleştirdi. Endekste, düşen iki hisse senedi karşılığı üç hisse senedi yükseldi. Endeks dün, ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'ye askeri harekat oylamasının ertelemesinin ardından, Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyesine çıktı. Endeksler, tüm dünyada merkez bankalarının teşvik tedbirlerini sürdüreceği taahhüdünün ardından bu yıl yüzde 11 arttı.
Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün yüzde 0.1 düşerek, ABD hisse senetlerinin gösterge endeksinin bugün açılmasının ardından yedi günlük yükselişine ara verebileceğini işaret ederken, MSCI Asya Pasifik Endeksi, 10 günlük rallisinin ardından yüzde 0.2 geriledi.
Bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi'nde sanayi üretiminin, Haziran ayında yüzde 0.7 yükseldikten sonra, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, Temmuz ayında yüzde 0.3 gerilemesi bekleniyor. Bu veri TSİ 12:00'de açıklanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)