E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri “AMB” öncesi yatay seyrediyor---

Avrupa hisseleri “AMB” öncesi yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri “AMB” öncesi yatay seyrediyor
10 Mart 2016 - 13:59 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Avrupa Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararı öncesi yatay seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, yatırımcılar Avrupa Merkez Bankası(AMB) Başkanı Mario Draghipara politikasının Euro Bölgesi'nde büyümeyi destekleyeceğine ilişkin politika güncellemesi beklerken, yatay seyretti.

Stoxx Europe 600 Endeksi, ilk işlemlerdeki yüzde 0.4'lük kazançlarını azaltarak, Londra saatiyle 09:35'te yüzde 0.1'in altnda yükseldi. Gösterge, madencilik hisseleri ve AMB ek teşvik beklentilerinin olumlu etkisiyle, geçtiğimiz ay görülen 2013 düşüğünden bu yana yüzde 12 yükseldi. AMB Başkanı Ocak ayında ek teşvik sinyalini vermişti.

AMB'nin faiz kararını Frankfurt saatiyle 13:45'te açıklamasının 45 dakika ardından Draghi, basın açıklaması düzenleyecek. Bloomberg anketine katılan tüm ekonomistler faiz indirim beklerken, yüzde 73'ü AMB'nin tahvil alımları aracılığıyla finansal sisteme enjekte ettiği para miktarını artıracağı görüşünde.

Kopenhag'da “Draghi'nin açıklamalarını bekliyoruz, piyasanın da beklentiyle bir miktar yukarı gitme olasılığı var” diyen Danske Bank A/S baş analisti Allan von Mehren, “AMB toplantısı öncesinde biraz pozisyonlanma oldu fakat beklemede olan yatırımcılar da var. Yani, AMB'nin hem faiz indirimine hem de genişlemeci para politikası uygulaması durumunda, piyasaya girmeye hazır durumda olan bir miktar para mevcut” şeklinde devam etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)