E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri bilançolarla yükseldi---

Avrupa hisseleri bilançolarla yükseldi

Avrupa hisseleri bilançolarla yükseldi
11 Kasım 2014 - 10:43 borsagundem.com

Avrupa hisseleri beklentileri aşan bilançolar ile yükselişi ikinci güne taşıyor

Avrupa hisseleri, Vodafone Group Plc ve Royal Vopak NV gibi şirketlerin beklentilerin üzerinde gelen finansal sonuçları sonrasında ralli yapması ve yükseltilen tahminler ile yükselişi ikinci güne taşıyor. ABD endeks vadelilei ve Asya hisseleri ise yatay seyrediyor.

Vodafone hizmet gelirlerinin beklentiden daha yavaş gerilediğini açıklaması ile son 14 ayın en dik yükselişini kaydetti. Royal Nopak NV, vergi öncesi gelirlerinin üçüncü çeyrekte arttığını açıklamasıyla yüzde 3.5 değer kazandı. Henkel AG ise beklentilerin üzerinde üçüncü çeyrek geliri açıklaması ve yıllık marj tahminini artırması ile yüzde 4 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.4 yükselerek Londra saati ile 08:12'de 338.91 puan oldu. Endeks geçtiğimiz hafta bankaların Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) denetlemeleri sıkılaştıracağı endişeleri üzerine gerilemesi ile yüzde 0.5 kayıp yaşadı. Standard & Poor's 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.

Stoxx 600'de bugün 17 şirket bilanço açıklayacak. Analistler şirket gelierlerinin bu yıl yüzde 7.5 artacağını öngörürken, Ekim'deki tahminler yüzde 7.2 seviyesindeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)