E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri dalgalı!---

Avrupa hisseleri dalgalı!

Avrupa hisseleri dalgalı!
03 Eylül 2013 - 16:54 borsagundem.com

Avrupa hisseleri son 8 haftanın en hızlı yükselişinin ardından yeni yönünü arıyor

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dün son 8 haftanın en sert yükselişini gerçekleştirmesinin ardından bugün, Nokia Oyj'nin rallisiyle yatay bir seyir izledi. Yatırımcılar ABD'den gelecek imalat verisini bekliyor.
Nokia Oyj, Microsoft Corp. tarafından cihaz biriminin 5.44 milyar euroya (7.2 milyar dolar) satın alınması konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 42 sıçrama gerçekleştirdi. Vodafone Group Plc, 2014 yılı operasyon kârını 5 milyar pounda yeniden düzenlemesiyle yüzde 3.8 kayıp yaşadı.
Stoxx 600 yüzde 0.1 yükselerek Londra saatiyle 14:04'te 303.16 puana ulaştı. Endeks, erken saatlerde yüzde 0.7'ye varan kayıp ve yüzde 0.3'e var kazanç arasında dalgalandı. Stoxx 600 dün ise Çin'den gelen bir imalat verisinin beklentileri aşması üzerine yüzde 1.9'luk ralli gerçekleştirmiş ve bu yılın en düşük seviyesini gördüğü 24 Haziran'ın yüzde 10 üzerine tırmanmıştı.
Zürih'te bulunan RobecoSAM AG'nin portföy yöneticisi Kai Fachinger, "Avrupa piyasaları yatırımcıların Nokia anlaşmasından mutlu olmasıyla biraz sağlam adımlar bekliyor. Güçlü Asya piyasalarına rağmen yatırımcılar ABD verilerinden önce 'bekle ve gör' modunda olacaklardır. Bugün ABD'den açıklanacak ISM verileri dikkatlerin yoğunlaştığı yer olacak ve büyük ihtimalle piyasanın yönünü belirleyecek" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)