E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri ‘değerlemeler’ ile geriliyor---

Avrupa hisseleri ‘değerlemeler’ ile geriliyor

Avrupa hisseleri ‘değerlemeler’ ile geriliyor
08 Eylül 2014 - 10:44 borsagundem.com

Avrupa hisseleri 4 günlük rallinin tamamlamasının ardından yatırımcıların hisse senedi değerlemelerine ağırlık vermeleri ile geriliyor

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi’nin 4. haftalık ralliyi tamamlamasının ardından yatırımcıların hisse senedi değerlemelerine ağırlık vermeleri ile düşüş gösteriyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri yatay bir seyir izliyor.

Electrolux AB, General Electric Co’nun elektronik aletler birimini satın almasının ardından yüzde 6.2 değer kazandı. Air France-KLM Group, Ağustos ayında yolcu sayısının arttığını açıklaması ile yüzde 0.9 prim yaptı. Associated British Foods Plc, yıllık Primark satışlarının analist beklentilerinin altında kalmasının ardından yüzde 3.6 geriledi.

Stoxx 600, yüzde 0.4 düşerek Londra saati ile 08:13’te 346.3 puan oldu. Endeks, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) gösterge faiz oranlarını düşürmesi ve varlık alımlarına başlanacağını açıklamasının ardından geçtiğimiz hafta yüzde 1.6 yükseliş sağlayarak iki ayın en yüksek seviyesini gördü. Hisse senetleri, teşvik önlemlerinin ekonomik toparlanmayı desteklemeye yeterli olmayacağı endişesi ile 5 Eylül’de kazançları azalttı. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.2 düşerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1’den az yükseldi.

Avrupa’nın gösterge endeksi, AMB’nin parasal genişlemeye gideceği beklentileri ile 8 Ağustos’taki 4 ayın en düşük seviyesinden yüzde 6.6 yükseliş sağladı.  Endeks tahmini gelirlerin bu ay 15.5 katı işlem görürken, geçtiğimiz ay 14.7 katı işlem görüyordu. Temmuz ayında ise 15.7 kat değerleme kaydedilerek 2009’dan bu yana en yüksek seviyeye ulaşılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)