E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri düşüşte---

Avrupa hisseleri düşüşte

Avrupa hisseleri düşüşte
19 Kasım 2013 - 12:07 borsagundem.com

Avrupa hisseleri 5 yıllık zirveye çıkmasının ardından bugün geriledi

Stoxx Europe 600 Endeksi'nin beş yılın en yüksek seviyelerini bulmasının ardından yatırımcıların hisse değerlerini fiyatlandırmasıyla Avrupa hisseleri dört gündür ilk defa geriledi. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri ise az değişti.

İrlandalı bahis şirketi Paddy Power Plc yıl geneli kâr büyümesi tahminlerini düşürmesiyle Ocak 2009'dan beri en büyük kaybı yaşadı. Avrupa'nın en büyük ikinci indirimli uçuş şirketi olan Easyjet Plc (EZJ) yıl geneli kârının yüzde 51 artmasının ardından şirketin ekstra temettü ödeyeceğini açıklamasıyla yüzde 4.3 tırmanış kaydetti.

Stoxx 600 Endeksi Londra saatiyle 08:07'de yüzde 0.4 gerileyerek 323.37 puana düştü. Gösterge endeks dün Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü. Bloomberg verilerine göre Stoxx 600, tahmini kazançlardan 15.1 kat daha fazla işlem görürken, son on yılın ortalaması olan 12.1 kat kazancı geçti. Standard & Poors 500 Endeks vadelileri ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.1 den daha az yükseldi.

Bugün gelecek olan raporda, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da Kasım ayı yatırımcı güveninin dört seneden beri en yüksek seviyeye yükseldiğinin görülmesi bekleniyor. ZEW Avrupa Ekonomik Araştırma Merkezi tarafından hazırlanan ve ekonomik gelişmeleri altı ay önceden tahmin etmeyi amaçlayan yatırımcı ve analist beklentileri göstergesinin geçen ayki 52.8 puandan Kasım ayında 54 puana çıktığı tahmin ediliyor. Bu rakam Kasım 2009'dan beri en yüksek seviyeye işaret ediyor.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)