E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri Fed öncesi düşüyor---

Avrupa hisseleri Fed öncesi düşüyor

Avrupa hisseleri Fed öncesi düşüyor
18 Haziran 2013 - 10:51 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bugün gerileme kaydederken yatırımcılar Fed'den gelecek açıklamaları bekliyor

Avrupa hisseleri gerilerken, yatırımcılar Fed'in bugün başlayacak olan iki günlük toplantısında tahvil alımı konusunda ne karar vereceğini tahmin edebilmek için bugün açıklanacak olan ABD konut verilerini bekliyor. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri çok değişiklik yaşamadı.
Danimarkalı mali düzenleyicilerin risk ağırlıklı varlıklarını artırmasını söylediği Danske Bank A/S Ekim ayından bu yana en sert düşüşü yaşadı. Kabel Deutschland Holding AG, Liberty Global Plc.'den teklif aldığını açıklamasıyla beraber rekor seviyeye yükseldi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek Londra saatiyle 08:08'de 291.94 puan oldu. Gösterge endeksi dün 1 haftanın zirvesine yükselmişti. Endeks buna rağmen Bernanke'nin istikrarlı ekonomik veri gelmesi durumunda varlık alımlarını azaltabileceklerini açıkladığı 22 Mayıs'tan bu yana yüzde 6 kayıp yaşamış durumda. Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.1'den daha az yükseldi, MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.1 geriledi.
Londra'da bulunan CMC Markets Plc piyasa analisti Michael Hewson, "Fed Başkanı Ben S. Bernanke yarın varlık alımlarının azaltmasının yaratacağı etki ve ekonomik toparlanmanın dengede tutulması konusunda çok hassas bir denge tutturmaya çalışacak. Son zamanlardaki piyasadaki fiyat hareketlenmeleri göz önüne alındığında büyük ihtimalle piyasa ne istiyorsa onu duyacaktır, bu da demek oluyor ki şu an var olan volatilite bir süre devam edebilir" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • re18 Haziran 2013 21:33

    yerli sermaye desteklemek lazım yerli yatırımcı artarsa fedmiş fesmiş etkili olmaz ..yabancı fon hisselerin istikrarına bakar