E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri Fed öncesi yatay---

Avrupa hisseleri Fed öncesi yatay

Avrupa hisseleri Fed öncesi yatay
30 Nisan 2014 - 11:00 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, Fed'in para politikası kararı ve ABD gayrısafi yurtiçi hasıla verisi öncesinde büyük bir değişiklik yaşamadı

Avrupa hisseleri, Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dün üç haftanın zirvesine tırmanmasının ardından, Fed'in para politikası kararı ve ABD gayrısafi yurtiçi hasıla verisi öncesinde büyük bir değişiklik yaşamadı. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de yatay seyrediyor .

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA, birinci çeyrek kârında düşüş açıklaması ile yüzde 1.1 geriledi. Alstom SA, şirketin enerji işletmelerinin satışı için General Electric Co. ile resmi görüşmelere başlayacağını açıklamasıyla yüzde 11 değer kazandı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek Londra saati ile 08:13'te 337.82 puan oldu. Endeks dün, Deutsche Bank AG ve Statoil ASA'nın beklenenden iyi bilançolar ile ralli yapması sonrasında yükseldi. Standard & Poor's 500 vadelileri yüzde 0.2 gerilerken, MSCI Asya Pasifik endeksi yüzde 0.1 kaybetti. 

ABD'de Fed'in bugün sona erecek olan iki günlük toplantı sonrasında, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanına göre, politika yapıcıların aylık tahvil alımlarını 10 milyar dolar daha kısarak 45 milyar dolara düşürmesi bekleniyor. Fed bundan önceki üç toplantısında da 10'ar milyar dolarlık indirimler yaptı. 

Bir başka Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı, ABD ekonomisinin birinci çeyrekte yüzde 1.2 oranında büyüdüğü yönünde. Ekonomistlerin ortalama beklentisi aynı zamanda 2013 ilk çeyreğinden bu yana en zayıf düzey olarak kaydediliyor. 

ABD'de bugün ayrıca ADP Araştırma Enstitüsü özel sektör istihdam verisi açıklanacak. Bloomberg anketindeki tahmin medyanı, şirketlerin Nisan ayında 210,000 işe alım yaptıkları yönünde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)