E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri gelen karlarla yükseldi---

Avrupa hisseleri gelen karlarla yükseldi

Avrupa hisseleri gelen karlarla yükseldi
14 Temmuz 2016 - 20:00 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, beklentilerin üstünde gelen karların etkisiyle altıncı günde beşinci yükselişini kaydetti

Avrupa hisse senetleri, şirket karlarının beklentileri aşmasıyla altıncı günde beşinci defa yükselirken, İngiltere hisse senetleri, İngiltere Merkez Bankası'nın faiz oranlarını değiştirmemesiyle düştü.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek 338.5 puana geldi ve 23 Haziran'daki Brexit oylamasından beri olan kayıplarını yüzde 2.3'e azalttı.

Avrupa hisse senetleri, büyük merkez bankalarının Brexit'ten doğacak olası zararları önleme için teşvik önlemleri alacağına dair iyimserlikle, referandum sonrası kayıplarını çoktan silen küresel hisselere yaklaşıyor. Endeksteki 19 sekötür grubunun 16'sı, bankacılık ve otomotiv üreticilerinin öncülüğünde tırmandı.

BOE, faizlerin düşmesini bekleyen yatırımcıyı hayak kırıklığına uğratırken, 13 Haziran'daki tutanaklar çoğu üyenin Ağustos ayında gevşemeye gitme taraftarı olduğunu gösterdi. Yatırımcılar ayrıca, Japonya merkez bankasının "helikopter para" denilen yolla, bütçe açığını direkt olarak finanse edebileceği beklentisinde. Petrol fiyatlarındaki artış, Avrupalı enerji şirketleri ölçütünün 4 Kasım'dan beri en yüksek seviyesine ulaşmasını sağladı.

Amsterdam merkezli ING Bank NV yatıırm yöneticisi Simon Wiersma, "Birçok fon yöneticisi büyük miktarda nakit tutuyor ve piyasalar daha da yukarı giderse alım yapmak durumunda alım yapmak durumundalar." dedi ve "Bu yüzden şu anki ralli en istenmeyen rallilerden biri olabilir. Gelirler beklentilerden çok daha iyiydi ve görünen o ki Brexit düşünceleri fazla negatifti." diye konuştu.

FTSE 100 Endeksi, yüzde 1.1 kadar yükseldikten sonra yüzde 0.2 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)