E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri satıcılı---

Avrupa hisseleri satıcılı

Avrupa hisseleri satıcılı
23 Ağustos 2013 - 11:08 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Avrupa ve ABD verileri öncesi satış ağırlıklı seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, Euro Bölgesi tüketici güveni ve ABD konut satışları verileri öncesi değer kaybetti ve son iki ayın en güçlü kaybını biraz daha genişletti. Asya hisse seentleri yükselirken, ABD endeks vadeli kontratları dalgalı seyretti.
ING Groep NV, Morgan Stanley'in hisse tavsiyesini yükseltmesinin ardından değer kazandı. Croda International Plc, Deutsche Bank AG'nin hisse notunu yükseltmesi sonrası yüzde 2.3 prim yaptı. Afren Plc, karının düşmesinin ardından yüzde 1.9 geriledi.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşüşle, Londra saati ile 08:11'de, 303.03 puana indi. Endeks bu hafta, Fed'in gelecek ay varlık alımlarını azaltmaya başlayacağı beklentisinin güçlenmesi ile birlikte, yüzde 1.1 ile 21 Haziran'dan bu yana en hızlı düşüşünü gerçekleştirmeye yönlendi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi, altı günlük düşüşünü tersine çevirerek yüzde 1.1 yükseldi ve Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1 geriledi.
Bugün TSİ 17:00'de açıklanacak olan Euro Bölgesi tüketici güveni endeksinin Ağustos ayında son iki yılın en yüksek seviyesine çıkması bekleniyor. Temmuz ayında eksi 17.4 çıkan tüketici güveni endeksinin Ağustos ayında, Bloomberg'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre eksi 16.5'e yükselmesi bekleniyor.
ABD'de TSİ 17:00'de açıklanacak olan birinci el konut satışları verisinin Temmuz ayında düşüş göstermesi öngörülüyor. Bloombegr'in anketine katılan ekonomistlerin tahminlerinin medyanına göre, konut satışlarının Temmuz ayında, yüzde 2 düşerek, 497,000'den 487,000'e inmesi bekleniyor. Haziran verisi Mayıs 2008'den bu yana en yüksek seviyeyi işaret ediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)