E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay---

Avrupa hisseleri yatay

Avrupa hisseleri yatay
14 Mayıs 2014 - 11:08 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ağırlıklarını şirket karlarına ve hisse değerlemelerine çevirmeleri ile birlikte durgun seyrediyor

Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların ağırlıklarını şirket karlarıne ve hisse değerlemelerine çevirmeleri ile brlikte, gösterge Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dün altı yılın zirvesine çıkmasının ardından, fazla değişmedi. ABD endeks vadeli kontratları da fazla değimezken, Asya hisse senetleri değer kazandı.

RWE AG, ilk çeyrek karının düştüğünü açıklamasının ardından değer kaybetti. ICAP Plc, tüm yıl için faaliyet karının analistlerin tahminlerinin gerisinde kalmasının etkisi ile yüzde 2.1 düştü. Nordex SE, tüm yıl için tahminlerini yükseltmesi sonrası altı ayın zirvesine çıktı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1'den az yükselerek, Londra saati ile 341.99 puana geldi. Endeks, şirket birleşme ve satınalma aktivitelerinin hızlanması ve Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin politika yapıcılarının Haziran ayında, ihtiyaç duyulursa, para politikasını gevşetmeye hazır olduğunu söylemesinin ardından, son dört haftada yüzde 3 yükseldi. Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları bugün yüzde 0.1Den az yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 tırmandı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi dün yüzde 0.3 yükselerek 341.89 puana çıktı ve Ocak 2008'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Gösterge endeksteki şirketlerin toplam piyasa değeri, bu şriketlerin tahmini kar toplamının 15.2 katı düzeyinde. Endeks değerlemesinin beş yıllık ortalaması ise12.5 katı.

Rhoen Klinikum AG ve British Land Co.'nun da aralarında bulunduğu 17 Stoxx Europe 600 Endeksi şirketi bugün kar açıklayacak. Bloomberg tarafından derlenen analist tahminlerine göre, endeks şirketlerinin karları bu yıl ortalama yüzde 8.4 artacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)