E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yatay---

Avrupa hisseleri yatay

Avrupa hisseleri yatay
03 Haziran 2014 - 11:03 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Euro Bölgesi işsizlik ve ABD fabrika siparişleri verilerini beklemesi ile yatay seyrediyor

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Euro Bölgesi işsizlik ve ABD fabrika siparişleri verilerini beklemesi ile yatay seyrederken, Çin'de imalat sanayi verisi beklentilerin altında kaldı. ABD vadelileri büyük bir değişiklik yaşamazken, Asya hisseleri tırmandı. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek Londra saati ile 08:04'te 344.84 puan oldu. Endeks Mayıs'ta, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin gerekli olduğu takdirde Haziran'da parasal genişlemeyi artırmak adına harekete geçebileceklerini söylemesi ile yüzde 1.9 tırmandı. Standard & Poor's 500 (S&P 500) vadelileri yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. 

Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı, Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının Nisan'da bir önceki aya göre değişiklik göstermeyerek yüzde 11.8 oranında gerçekleşeceği yönünde.

Bloomberg anketine göre ABD'de fabrika siparişlerinin ise Nisan'da yüzde 0.5 yükseldiği tahmin ediliyor. Siparişler Mart'ta yüzde 0.9 artmıştı.

Çin'de HSBC Holdings Plc ve Markit Economics'in açıkladığı imalat sanayi endeksinin, Mayıs ayı son okuması 49.4 düzeyinde olurken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 49.7 olacağı yönündeydi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)