E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisseleri yataya döndü---

Avrupa hisseleri yataya döndü

Avrupa hisseleri yataya döndü
30 Ekim 2013 - 16:38 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bugün erken saatlerdeki yükselişini sınırlayarak yatay seviyeye döndü

Avrupa hisseleri kazançlarını silerek yatay bir seyire dönerken Stoxx Europe 600 Endeksi'nin 5 yılın zirve seviyelerinde kalmasını sağladı.

Eni, petrol şirketlerinin olduğu bir göstergenin yükselişine en büyük katkıyı yaparken, Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen yüzde 5.2 ilerledi. TomTom NV 2013 yılı geneli beklentilerini artırmasının ardından yüzde 3.6 ilerledi. Standard Life Plc ise yüzde 3.4 değer kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.1'den daha az düşerek Londra saatiyle 14:15'te 320.73 puan oldu ve gün içerisinde yüzde 0.7'ye varan kazançları silmiş oldu. Endeks buna rağmen ABD'de bütçe krizinin çözülmesiyle beraber bu ay yüzde 3.3 ilerleme kaydetti.

Cenevre'de bulunan Reyl & Cie. şef yatırım yetkilisi François Savary, "Yatırımcılar 2014 yılına yönelik bir kâr toparlanması bekliyorlar. İnsanlar geleceğe yönelik beklentilerden dolayı Avrupa hisseleri alıyorlar. Piyasanın iyi yönde gittiğini insanların önümüzdeki sene yükseliş beklemelerinden anlayabilirsiniz" yorumunu yaptı.

ABD firmaları Ekim ayında 130,000 kişilik istihdam yaratırken, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı 150,000 olarak gerçekleşti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)