E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri 'Yellen'ın ardından yükseldi---

Avrupa hisseleri 'Yellen'ın ardından yükseldi

Avrupa hisseleri 'Yellen'ın ardından yükseldi
25 Eylül 2015 - 13:00 borsagundem.com

Avrupa hisse senetleri, Fed Başkanı Yellen'ın bu yıl faiz artırımına hazır olduklarını açıklamasının ardından değer kazandı

Avrupa hisse senetleri, Fed Başkanı Janet Yellen'ın bu yıl faiz artırımına hazır olduklarını söylemesi ile birlikte, son sekiz ayın en düşük seviyesinden yükseldi ve son iki haftanıın en hızlı çıkışını gerçekleştirdi.

Yellen'ın yorumları, ABD merkez bankasının geçen hafta faizi sabit tutma kararının yatırımcıların faizlerin izleyeceği yol konsuunda kafalarını karıştırması ve hisse senetlerinde volatiliteyi artırmasının ardından, Fed'in ne düşündüğünü biraz daha açık hale getirdi. Dün 2015 yılındaki kazançların tümünü geri alan satış dalgasının ardından, Stoxx Europe 600Endeksi, Londra saati ile 08:33'te yüzde 2.4 yukarıda seyrediyordu. Endeksteki 19 sanayi grubunun tümü yukarı yönde hareket etti.

Frankfurt'ta Union Investment'tan Carsten Hilck, "Bu, Yellen'ın duruşunu açık etmesinin ardından, bir ferahlama rallisinin daha fazlası," dedi ve "Piyasalar çırpıntılı seyretmeye devam edecek, ancak son iki günde açık bir şekilde aşırıı satım durumundaydılar. DAX Endeksi özellikle cezalandırıldı. Bu nedenle dün Alman hisse senetleri almaya başladık" şeklinde görüş bildirdi.

Avrupa hisse sentlerinin gösterge endeksi, dün itibariyle, Nisan ayındaki zirvesinden yüzde 18 düştü ve bunun sonucu, endeksin değerlemesi tahmini kar toplamının 14.6 katı seviyesine geldi. Bu oran Temmuz ayında 17.1 seviyesindeydi. Bugünkü yükseliş Stoxx Europe 600 Endeksi'ne, ikinci haftaya taşıdığı kaybını biraz azaltmasına yardımcı oldu. Endeks, Volkswagen AG'nin ABD emisyon testlerinde usulsüzlik yaptığını itiraf etmesinin ardından oto üreticilerine gelen sert satışların etkisi ile yüzde 4.3 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)