E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisseleri yükseliyor---

Avrupa hisseleri yükseliyor

Avrupa hisseleri yükseliyor
21 Haziran 2013 - 15:59 borsagundem.com

Avrupa hisseleri dün 19 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından bugün ilerleme kaydetti

Avrupa hisseleri Stoxx Europe 600 Endeksi'nin dün 19 ayın en sert düşüşünü gerçekleştirmesinin ardından bugün ilerleme kaydetti. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri ise çok değişiklik göstermedi.
Rio Tinto Plc ve Antofagasta Plc bakır fiyatlarının yükselmesiyle yüzde 1'den daha fazla tırmandı. Bayer AG, Goldman Sachs'ın hisselerini tavsiye etmesiyle yüzde 1.9 değer kazandı.
Stoxx 600 Endeksi yüzde 0.6'lık yükselişin ardından Londra saatiyle 12:01'de 285.49 puan oldu. Gösterge endeksi dün Federal Reserve tarafından ekonominin güçlenmesi durumunda tahvil alımlarının kesileceği açıklamasının yapılmasıyla beraber düşüş yaşamıştı. Endeks 5. haftalık düşüşüne doğru ilerlerken, son iki yılın en uzun haftalık kayıp periyodunu gerçekleştirmeye doğru yol alıyor. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.8 tırmanırken, MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün yüzde 0.1 ilerledi.
Cazenove Capital Management şef yatırım yetkilisi Richard Jeffrey, "Fed, ekonominin ivmesi hakkında kendine daha fazla güveniyor. Finansal krizle bizim aramızda şu an daha fazla bir mesafe var ve politikanın normalleşmesini düşünmek için şimdi doğru bir zaman. Banka piyasanın psikolojisini şirket kazanç görünümlerinden ziyade reel ekonomiye konsantre olması yönünde değiştirmeye çalışıyor" yorumunu yaptı.
Stoxx 600 işlem hacmi son 30 gün ortalamasının yüzde 47 üzerinde gerçekleşti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)