E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinde yatay seyir---

Avrupa hisselerinde yatay seyir

Avrupa hisselerinde yatay seyir
17 Ekim 2013 - 14:59 borsagundem.com

Avrupa hisseleri, şirketlerin finansal hedeflerini düşürmeleri ile beş yılın zirvesi yakınında büyük bir değişiklik göstermedi

Avrupa hisseleri, Sulzer AG ve Outotec Oyj gibi şirketlerin finansal hedeflerini düşürmeleri ile beş yılın zirvesi yakınında büyük bir değişiklik göstermedi. ABD endeks vadelileri dalgalı seyrederken, Asya hisseleri yükseldi.

Sulzer yıllık satış tahminini ikinci kez azaltmasıyla yüzde 5.1 kayıp yaşadı. Döküm ve maden sağlayıcısı Outotec de 2013 görünümünü düşürmesiyle beş yılın en büyük düşüşünü kaydetti. Royal KPN NV, America Movil SAB'nin 9.7 milyar dolar karşılığında şirketi devralmaktan vazgeçmesi ile yüzde 7.8 değer kaybeyyi. SABMiller Plc ise yüzde 4.4 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 kayıpla Londra saati ile 11:29'da 315.36 puan olurken, yüzde 0.6'ya varan kayıpları azalttı. Endeks dün ABD'den gelen anlaşma iyimserliği ile Haziran 2008'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Standard & Poor's 500 vadeli endeksi yüzde 0.1 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1 yükseldi.

Paris'te bulunan Groupama Asset Management SA hisse yönetimi şefi Chaves D'Oliveira, yatırımcı iyimserliği ile şirketlerin kâr verileri arasında bir yanlış eşleme riski olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)