E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa hisselerine Fed darbesi---

Avrupa hisselerine Fed darbesi

Avrupa hisselerine Fed darbesi
20 Haziran 2013 - 10:41 borsagundem.com

Avrupa hisseleri Bernanke'nin dün yaptığı açıklamaların ardından hızlı bir düşüşe geçti

Avrupa hisseleri Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin 2014 yılı ortalarında parasal genişlemenin sonlandırılabileceğini açıklamasının ardından düşüş yaşadı. ABD endeks vadelileri ve Asya hisseleri de geriledi.
Düşüşlere maden firmaları öncülük etti. Lloyds Banking Group Plc, İngiltere Maliye Bakanı George Osborne tarafından hükümetin bankadaki hisselerini satabileceğinin açıklanmasıyla beraber yüzde 1.6 kayıp yaşadı.
Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.5 düşerek Londra saatiyle 08:05'te 287.86 puana geriledi ve son 1 haftanın en sert düşüşünü yaşadı. Gösterge, Bernanke'nin 22 Mayıs'ta istikrarlı bir ekonomi görülmesi halinde varlık alımlarının azaltılabileceği açıklamasını yapmasının ardından yüzde 7.3 kayıp yaşadı. Standard & Poor's 500 Endeks vadelileri yüzde 0.5 düştü. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 3.8 gerileyerek Eylül 2011'den bu yana en büyük düşüşe doğru ilerledi.
Londra'da bulunan Barclays Plc, "Merkez bankaları tarafından riskli varlıklara yönlendirilen aşırı destek şimdi bir dönüm noktasına giriyor olabilir. Ekonomistlerimiz şimdi Fed'in Eylül 2013 itibariyle varlık alımlarını azaltacağını tahmin ediyor. Yakın vadede temkinli olunması tavsiyesinde bulunuyoruz" yorumlarını yaptı.
Bernanke dün Washington'da FOMC toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Fed'in varlık alımını büyük ihtimalle 2013 sonlarına doğru azaltacağını ve 2014 ortalarına doğru sonlandırabileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)