E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa hisselerinin kazancı ABD hisselerini geçebilir---

Avrupa hisselerinin kazancı ABD hisselerini geçebilir

Avrupa hisselerinin kazancı ABD hisselerini geçebilir
13 Temmuz 2016 - 14:04 borsagundem.com

Pictet Asset Management yöneticisine göre Avrupa hisselerinin kazançları, gelecek 6 ay içerisinde ABD hisselerinin kazançlarını aşacak

Yatırımcıların Avrupa piyasalarından çekilerek ABD hisse senetlerini yeni zirvelere taşımasına karşın, bir para yöneticisi söz konusu trendin tersine döneceğini düşünüyor.

Londra'da 150 milyar dolar varlığa sahip Pictet Asset Management varlık stratejisti Supriya Menon, gelecek altı ay içerisinde Euro Stoxx 50 Endeksi'ndeki yükselişin S&P 500 Endeksi'nin yükselişini aşacağını tahmin ediyor. Menon'a göre düşüj değerlemeler, karların sıçrama yapma potansiyeli ve daha fazla merkez bankası teşviği ihtimali alım fırsatını işaret ediyor.

Geçtiğimiz dört günde yüzde 6 yükselmesine karşın 2016 yılında yüzde 10 ekside olan Avrupa hisse senetleri göstergesinin, yüzde 5 artıda bulunan S&P 500 Endeksi'yle kıyaslandığında, ABD hisse senetlerini yakalaması gerçekleşmesi zor bir tahmin gibi görünüyor. Yine de, değerlemeler Avrupa hisselerinin tarafında duruyor; 2005 yılına kadar uzanan Bloomberg verilerine göre endeks ABD hisselerine göre hiçbir zaman şu an olduğu kadar ucuz olmamıştı.

Menon, “Yılbaşından bugüne kadarki performansın tersine dönmesini ve Avrupa'nın gelecek altı ay içerisinde S&P 500 Endeksi'nden daha iyi performans sergilemesini bekliyoruz. Hem Euro Stoxx 50 Endeksi hem de Euro Stoxx 600 Endeksi'nde Avrupa hisse senetlerinin birçok gösterge açısından aşırı satış bölgesinde olduğuna dayanarak, tersine döneceğini düşünüyoruz” şeklinde görüş bildirdi.

Kaynak-BllombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)