E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarAvrupa ilk Bitcoin ETF’inin lansmanına hazırlanıyor---

Avrupa ilk Bitcoin ETF’inin lansmanına hazırlanıyor

Avrupa ilk Bitcoin ETF’inin lansmanına hazırlanıyor
17 Temmuz 2023 - 16:10 borsagundem.com

ABD’nin ayak sürümesi, Bitcoin ETF’inin Avrupa’da filizlenmesine neden olmuş gözüküyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Spot Bitcoin ETF’leri, dünyanın en büyük varlık yönetim şirketi BlackRock’ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yaptığı başvurunun ardından kripto para piyasalarında büyük heyecan yarattı. Ancak sürüncemede kalan sürecin Avrupa’yı hareketlendirdiği görülüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Avrupa'nın ilk Bitcoin ETF'inin artan kurumsal ilginin sinyalini de vermesi bekleniyor.

Avrupa’nın ilk Bitcoin ETF lansmanı

Coinculture’dan Van Tran’ın haberine göre, Bitcoin ETF'leri, 2021 yılında ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından ilk ETF'in onaylanmasından bu yana Amerika Birleşik Devletleri'nde önemli bir ilgi topladı. Ancak, Atlantik genelinde, dijital varlık borsa yatırım fonları bu süreçte büyük zorluklarla karşılaştı. Ancak ABD'de ilk Bitcoin ETF'inin alım satıma açılmasından iki yıl sonra ise Avrupa, Bitcoin ETF'ine hazırlanırken bu durumun değişeceği öngörülüyor.

ABD onaylarını izleyen önceki girişimlere rağmen Avrupa, Bitcoin ETF'lerini tanıtmada engellerle karşılaştı. Bu uygulama, 2022'de onay alan Jacobi Asset Management'a aitti. Ancak piyasa koşulları ve Terra LUNA çöküşünün ardından Jacobi'nin Bitcoin ETF'inin piyasaya sürülmesi bir yıl ertelendi.

Financial Times'ın yakın tarihli bir raporuna göre, Jacobi Asset Management nihayet bu ay Bitcoin ETF'ini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Firma, Guernsey'de ticaret onayı alarak ETF'in tanıtımının önünü açmış durumda.

Dijital varlık ETF'lerine ilgi artıyor

Avrupa'nın ilk Bitcoin ETF lansmanının zamanlamasının, potansiyel olarak talebi artıran bölgesel kurumsal oyuncuların artan ilgisini de göstermesi bekleniyor. Jacobi Asset Management, lansman zamanlamasını geçen yazdan bu yana değişen pazar dinamiklerine bağlayarak talepteki bu değişikliği öngördüğünü ifade ediyor.

Eşzamanlı olarak, ABD’deki önemli fon yöneticileri arasında spot Bitcoin ETF'i onayı almak için artan bir yaygara yaşanıyor. BlackRock, Fidelity, WisdomTree ve diğerleri, spot Bitcoin ETF'leri için başvuruda bulunsa da, ilk aşamada SEC’in dosyalamalara ilişkin ilk değerlendirmesi ‘yetersiz’ şeklinde oldu. Ancak söz konusu fon yöneticileri başvurularını yeniden sundu.

Boğa koşusunu hızlandırabilir

Spot Bitcoin ETF'lerinin potansiyel onayının, bir sonraki boğa koşusunu hızlandırması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere, BlackRock ve diğerleri tarafından spot ETF uygulamalarının duyurulması, Bitcoin'in fiyatının 31.000 doların üzerine çıkmasına neden olmuştu.

ETF onayı arayan fon yöneticilerindeki artış, başta büyük yatırımcılar olmak üzere müşterilerden gelen güçlü ilgiye işaret ediyor. Bu yatırımcıların kripto alanına girişi, milyarlarca doların kripto varlıklarına akması anlamına geliyor.

Bitcoin’de sıradaki durak 12 bin dolar mı?

 

Bitcoin’de halving öncesi ralli olasılığı

 

Bitcoin’de boğa koşusu için eksik olan ne?

 

Kurumsallar rekor seviyede Bitcoin tutuyor

 

Wall Street, spot Bitcoin ETF’lerini neden bu kadar çok istiyor?

 

BlackRock, Bitcoin ticaretini daha ucuz hale getirmek istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)