E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAVRUPA IMF'DE İKİ SANDALYE KAYBEDECEK---

AVRUPA IMF'DE İKİ SANDALYE KAYBEDECEK

AVRUPA IMF'DE İKİ SANDALYE KAYBEDECEK
14 Ekim 2010 - 09:44 borsagundem.com

IMF Başkanı Dominik Straus Kahn, gelişmekte olan ülkelerin istediğinin yönetim kurulunda daha fazla oy hakkına sahip olmak olduğunu söyledi

Yönetim kurulunda çok fazla sayıda sandalye bulunacağına dikkat çeken Uluslararası Para Fonu Başkanı Dominik Straus Kahn, "Tartışmalar devam ediyor. Dünyanın bazı kısımlarının daralmayı kabul etmesi gerek. Tahmini kurbanlar Avrupa ülkeleri olacak. Ama onlar da farkındalar bu durumun dünyadaki bir değişimin sonucu olduğunu. Ayrıca onlara yer açmaları gerektiğini de farkındalar" dedi. Müzakerelerin devam etmesi gerektiğine dikkat çeken Khan, "1-2 haftada bu iş bitmiş olur. Bunu biliyorum. Kaç sandelyeden feragat edileceği benim kararım değil. Buna üyeler karar verecek. Ancak tartışmaların odağında Avrupa ülkelerinin 2 sandelyeden vazgeçebileceği var" diye konuştu. Khan, avrupa ülkelerinin 2 sandalyeden vazgeçmeye hazır olabileceklerini, ancak onlar adına konuşamayacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)