E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıAvrupa Merkez Bankası bekleniyor---

Avrupa Merkez Bankası bekleniyor

Avrupa Merkez Bankası bekleniyor
08 Mayıs 2014 - 10:06 borsagundem.com

Piyasalar bugün açıklanacak olan faiz kararına odaklandı

Dün yurtiçi piyasalarda kararsızlık hâkimdi. Özellikle borsa tarafında dar bir bantta dalgalanmalar gördük. USD/TL kurunun ise bir ara düşen kanalı yukarı doğru kırma çabalarını izledik. Fakat 2.0950 seviyesini yukarı yönde geçemeyerek yeniden kanalın içine döndü ve 2.0890 seviyelerine kadar geriledi. Akşam saatlerinde ise Rusya devlet başkanı Putin sahneye çıktı. Putin’in Ukrayna sınırından Rus askerlerini çektiğini belirtmesi ve Ukrayna’nın doğu bölgelerinde Rusya yanlıları tarafından 11 Mayısta yapılacak referandumun ertelenmesini istemesi ile özellikle kur tarafında düşüş hareketlerinin sertleşmesi sonucu 2.0830 seviyeleri görüldü.  Ayrıca gün içerisinde FED Başkanı Janet Yellen’in ABD kongresinde yaptığı konuşma takip edildi. Yellen’in daha önceki konuşmalarında sergilediği güvercince tutumunu devam ettirmesi ve herhangi bir sürpriz söylemde bulunmaması ile piyasalara etkisinin nötr kaldığını belirtelim. Kura teknik olarak bakacak olursak; 2.0880 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi ile 2.0800 seviyelerinde tutunma çabalarının olduğunu görmekteyiz. Fakat 2.0750 seviyesinin hedef konumunda olduğunu belirtelim. Gün içerisinde düşüş hareketinin devam etmesi ve 2.0750 seviyesinin aşağı yönde geçilmesi durumunda ise 2.0600-2.0650 seviyelerine kadar gerilemeler görülebilir. Olası yükseliş hareketinde ise 2.0880 seviyesi direnç konumunda bulunmakta.
 
Bugünün en önemli gelişmesi Avrupa Merkez Bankası toplantı sonucu olacaktır. Genel beklentimiz ECB’den bir aksiyon gelmeyeceği yönünde. Fakat Başkan Mario Draghi’nin geçtiğimiz günlerde Euro’nun güçlü seyrinden hoşnut olmadıklarını ve bu noktada varlık alım programı da dahil genişleyici politikalara gidilebileceği söylemini hatırlatalım. EURO/USD paritesinin ise 1.40 seviyelere yakın seyretmesi bugünkü toplantıda aynı tarzda sözlü müdahalelerin gelebileceği yorumlarının yapılmasına neden olmakta. Önümüzdeki dönemde genişleyici politikaların uygulanabileceği söylemi parite üzerinde geri çekilmelere neden olabilir fakat bankadan aksiyon gelmediği sürece bu geri çekilmeler alım fırsatı olarak değerlendirilmelidir. Paritede 1.39 seviyesi destek olarak çalışmakta. Merkez bankasının kararlarının ardından 1.40 seviyelerine kadar yükseliş görülebilir fakat Mario Draghi’nin konuşmalarının ardından sert geri çekilmeler yaşanabilir. Bugün paritede sert hareketlerin yaşanma olasılığının bulunmasından dolayı ECB öncesi pozisyon açmanın riskli olacağını belirtelim.
 
Putin’in dün yapmış olduğu açıklamalar sonunda altın fiyatlarının 1315 seviyelerinden 1286 seviyelerine kadar geri çekildiğini gördük. Özellikle, Putin’in Rus askerlerinin Ukrayna sınırından ayrıldığını açıklamasının ardından sıcak çatışma riskinin bir miktar azalması ile düşüş yaşayan altında 1295 seviyesinin altında kalındığı sürece 1285 seviyesi takip edilecektir. Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi ile 1275 ve 1268 seviyeleri destek konumunda bulunmakta. Fakat Ukrayna’da yaşanan siyasi gerilim tam olarak sonlanmadan altında fiyatlarında sert gerilemeler beklememekteyiz. Gelişmelerin oldukça değişken olması altında pozisyon almayı zorlaştırmaktadır. Bu noktada açılan pozisyonlarda stop-loss mutlaka belirlenmelidir.
 
Bugün Açıklanacak Önemli Veriler:
 
Saat 14.00 İngiltere Merkez Bankası Faiz Oranı Beyanatı
Saat 14.45 Avrupa Merkez Bankası Faiz Beyanatı
Saat 15.30 ABD İşsizlik Maaşı Başvuruları
Saat 15.30 Mario Draghi Konuşması
Saat 16.30 FED Başkanı Janet Yellen Konuşması

DESTEK MENKUL - www.destekmenkul.com

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)