E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Avrupa ölebilir"---

"Avrupa ölebilir"

Avrupa ölebilir
17 Kasım 2016 - 18:39 borsagundem.com

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Avrupa'nın aşırı sağcı partilerin neden olduğu popülizm tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek "Avrupa ölebilir." dedi.

Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlediği ekonomi zirvesinde konuşan Avrupa Başbakanı Manuel Valls, Avrupa'nın popülizm, terörizm, sığınmacı krizi gibi tehditlerle karşı karşıya olduğunu söyledi. Avrupa Birliği projesinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirten Başbakan Valls, "Avrupa ölebilir. Parçalanma tehlikesi yaşıyor Bizim sorumluluğumuz halkların öfkesini dinlemek" diye konuştu.

GELECEK YIL SİYASETİN DENGESİ TAMAMEN DEĞİŞEBİLİR'
Valls, Fransa'da gelecek yıl yapılacak cumhurbaşkanı seçiminde aşırı sağ tehlikesine işaret ederek "Tüm kamuoyu araştırmaları Marine Le Pen'in ikinci tura çıkacağını gösteriyor. Bu Fransa'da siyasetin dengesinin tamamen değişmesi anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Valls, Avrupa'nın sağlıklı biçimde toparlanmasına katkı sunmak adına Fransa'nın reformlarına devam etmesi, Almanya'nın da AB ekonomisine daha çok destek olması gerektiğinin de altını çizdi. Fransa'daki Le Pen tehlikesiyle ABD'de Donald Trump'ın seçilmesi arasında benzerlik kurulmaması gerektiğini vurgulayan Valls, "Elbette bunları birbirine karıştırmıyorum. Trump büyük bir kitleye hitap eden bir partinin adayıydı. Ancak söylemi ve vaatleri endişe uyandırıyor" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)