E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa tahvilleri AMB ile düştü---

Avrupa tahvilleri AMB ile düştü

Avrupa tahvilleri AMB ile düştü
21 Temmuz 2014 - 16:12 borsagundem.com

Portekiz'de 2 yıl vadeli tahviller yükselişi dördüncü güne taşırken, İspanya ve İtalya'da tahvil faizleri tüm zamanların en düşüğüne geriledi

Yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası'nın benzeri görülmemiş teşviklerinin yarattığı ortamın ülkelerin tahvillerini desteklemesi ile, Portekiz'de iki yıl vadeli tahviller yükselişi dördüncü güne taşıdı. 

İspanya ve İtalya'da da tahviller yükselerek, iki ve beş yıllık tahvil faizlerini tüm zamanların en düşüğüne gönderdi. Almanya tahvilleri ise yatırımcıların Ukrayna'da düşürülen yolcu uçağına yönelik küresel tepkileri beklemesi ile büyük bir değişiklik yaşamadı. Hollanda bugün negatif faiz ile 100 gün vadeli tahvil satışı yaptı.

Portekiz'in iki yıl vadeli tahvilinin faizi 8 baz puan gerileyerek Londra saati ile 12:25'te yüzde 0.82 oldu. Yüzde 6.4'lük Şubat 2016 vadeli tahvil 0.1, yani 1,000 euroda 1 euro yükselerek 108.697 oldu. 

Şirket tahvili ödemelerini gerçekleştiremeyen ve bu ay küresel piyasalarda dalgalanmalar oluşturan Espirito Santo International SA, 19 Temmuz'da Lüksemburg hukuku altında kredi kurumlarından koruma talebinde bulundu. Şirket Portekiz'in ikinci büyük bankası Banco Espirito Santo SA'da en büyük paya sahip. 

İspanya'da beş yıl vadeli tahvil faizi 5 baz puan gerileyerek yüzde 1.125'e düşerken, iki yıl vadeli tahvilin faizi ise yüzde 0.305'i görerek tüm zamanların en düşüğüne gerilediler. 

İtalya'da ise iki yıl vadeli tahvilin faizi 4 baz puan düşüşle yüzde 0.439, beş yıl vadeli tahvil faizi ise yüzde 1.26'ya indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)