E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa tahvilleri emtia ile yön arıyor---

Avrupa tahvilleri emtia ile yön arıyor

Avrupa tahvilleri emtia ile yön arıyor
12 Aralık 2015 - 14:51 borsagundem.com

Euro Bölgesi tahvilleri, gelecek hafta Fed para politikası kararını beklerken, emtia fiyatlarındaki düşüşle yön bulabilir

Gelecek günlerde piyasanın odaklanacağı başlıca gelişme Fed politika kararı olacakken, Euro Bölgesi tahvillerini yukarı çekecek olan unsur emtia fiyatlarındaki düşüş ve bu durumun enflasyon görünümü üzerindeki baskısı olacak.
 
Cuma günü petrol fiyatlarının 2008 yılından bu yana düşük seviyeye inmesiyle, Avrupa Merkez Bankası (AMB) politikalarında deflasyonist baskılar hissedilecek. Bölgenin gelecek enflasyon beklentisi göstergesi, iki ayın en düşük seviyesine inerek AMB'nin genişlemeci para politikası duruşunu değiştirmesinin olası görünmediği sinyalini verdi.
 
Almanya 10 yıllık hazine tahvilleri tırmandı ve tahvil faizleri iki ayın en sert haftalık düşüşünü gerçekleştirdi. Tahvil faizleri, 3 Aralık'ta AMB Başkanı Mario Draghi'nin, mevduat faizinde indirime gidildiği yönündeki açıklamalarının bazı yatırımcı beklentilerini karşılayamaması ardından yükseliş kaydetmişti.    
 
Utrecht'de Rabobank International kıdemli piyasa analisti Elwin de Groot, "Fed gelecek hafta faiz artırımına gideceğine herkes ikna olmuş durumda, ama asıl soru ondan sonra ne olacağı. Şimdilik, emtia fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, enflasyon beklentilerinde iyileşme olmadığı bir konumda bulunuyoruz. Fakat enazından kısa vadede tahvil faizleri üzerinde baskı oluşturmaya devam edecek" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika12 Aralık 2015 15:25

    Endüstri metal emtia şirketleri,petrol şirketlerine benzemez borç yükü altındalar.Petrol ve altın üreticileri fiyat maliyetin altına düşünce kuyuyu ya da ocağı kapatır.