E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa tahvilleri Fed'i bekliyor---

Avrupa tahvilleri Fed'i bekliyor

Avrupa tahvilleri Fed'i bekliyor
19 Haziran 2013 - 15:24 borsagundem.com

Avrupa tahvilleri Fed Başkanı Bernanke'nin bu akşam yapacağı açıklamaları bekliyor

Alman tahvilleri yatırımcıların Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin bu akşam yapacağı açıklamaları beklemesyle son 3 günün ilk yükselişini kaydetti.
Almanya'nın 10 yıllık tahvilleri yüksek getirili varlıklara olan talebin azalmasıyla Euro Bölgesi tahvillerindeki yükselişlere öncülük etti. Fed Başkanı Ben S. Bernanke bugün tamamlanacak olan iki günlük politika toplantısının ardından Washington'da basının karşısına çıkacak. 2 yıllık Portekiz tahvilleri bugün gerçekleştirilen 1.5 milyar euroluk tahvil ihalesi sonrası üst üste 4. gün yükseliş gösterdi. Coutts & Co. yaptığı açıklamada volatilitenin artması üzerine geçtiğimiz hafta İrlanda tahvili aldığını belirtti.
Kopenhag'da bulunan Danske Bank A/S şef analisti Allan von Mehren "Piyasa, Bernanke'nin ne zaman varlık alımının azaltılacağı hakkında söyleyeceklerini bekliyor. Çok dikkatli olmaları gerekiyor çünkü tahvil faizlerinin şu an olduğundan daha fazla artmasını istemiyorlar ama bu seviyelerde devam ettirebilirler. Son zamanlarda biraz volatilite gördük ki bu devam edecek" ifadelerini kullandı.
10 yıllık Alman tahvil faizleri 3 baz puan düşerek Londra saatiyle 12:29'da yüzde 1.54 oldu. Faiz oranı 17 Haziran'da yüzde 1.51'e gerileyerek 7 Haziran'dan beri en düşük seviyeyi görmüştü. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.5'lik tahvilin fiyatı 0.27 yükseldi ve 99.635 oldu.
Danske Bank analisti von Mehren'e göre 10 yıllık tahvil faizi 6 ay içerisinde yüzde 1.60'a yükselecek.
Alman tahvilleri geçtiğimiz hafta yükselirken, İtalyan ve İspanyol hükümet tahvilleri ABD merkez bankasının varlık alımlarını azaltmaya hazırlandığı söylentisiyle düştü.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)