E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa tahvilleri yükselişte---

Avrupa tahvilleri yükselişte

Avrupa tahvilleri yükselişte
07 Ocak 2014 - 14:35 borsagundem.com

Avrupa tahvilleri Almanya'dan gelen verilerle yükseliyor

Avrupa ekonomisinin güçlendiği işaretlerinin Almanya tahvillerinden ziyade daha fazla getirisi olan tahvillere talebi arttırmasıyla, İspanya ve İtalya'da ülke tahvilleri Euro Bölgesi'ndeki tahvil kazançlarında liderliği üstlendiler.

İrlanda'nın ülke tahvilleri ralli yapmasıyla 10 yıllık tahvil faizleri 2006'dan beri en düşük seviyeye geriledi. İspanya'nın 10 yıllık tahvil faizleri 2009'dan beri, İtalya'nın aynı vadeli tahvilleri ise Mayıs'tan beri en düşük seviyeye indi. Yatırımcıların 10 yıllık Alman tahvilleri tutmak yerine aynı vadeli İtalyan ve İspanyol tahvilleri tutmak için istedikleri faiz farkı 2011'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. İtalya'nın 2 yıllık tahvil faizleri son 8 ayda ilk kez yüzde 1'in altına düştü.

"Euro Bölgesi ile ilgili güven arttı ve veriler ekonomik kalkınmanın ivme kazandığını gösteriyor," diyen Londra merkezli Credit Agricole Corporate & Investment Bank'in yetkilisi Luca Jellinek, "Şu an mali sıkıntının azalma potansiyelinin olduğu bir süreçteyiz. Bu da çevresel ekonomilerin tahvillerine olan talebi destekliyor," diye ekledi.

İspanya'da 10 yıllık tahvil faizleri 10 baz puan düşerek, Londra saatiyle 11:01'de Aralık 2009'dan beri en düşük seviye olan yüzde 3.80'e geriledi. Ekim 2023 vadeli yüzde 4.4'lük tahvilin fiyatı 0.835 artarak 104.79'a çıktı.

Alman tahvilleriyle olan faiz farkı 10 baz puan kadar azalarak Nisan 2011'den beri en düşük seviye olan 190 baz puana indi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)