E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa uçurumun kenarında---

Avrupa uçurumun kenarında

Avrupa uçurumun kenarında
11 Şubat 2015 - 07:56 borsagundem.com

Steve Forbes, Avrupa Birliği'nin Yunanistan krizine çözüm üretmekten uzak olduğunu söyledi

Forbes Medya’nın Başkanı ve Baş Editörü Steve Forbes, Avrupa’nın Yunanistan'ın borç krizini ele alış tarzının yanlış olduğunu söyledi.

Forbes, CNBC’ye yaptığı açıklamada; “Uçuruma doğru gidiyorlar. Umarım bizi de kendileri ile birlikte uçurumdan aşağı çekmezler” dedi.

Yeni Yunan hükümeti büyük borç yükünü hafifletmeye çalışıyor ama diğer Avrupa ülkeleri özellikle Almanya bu fikre karşı.

Steve Forbes; Avrupa Merkez Bankası (ECB), Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Komisyonu (EC) tarafından belirlenen kemer sıkma önlemlerinin trajikomik olduğunu söyledi. Forbes;  "Onların kemer sıkma anlayışı hükümetleri hoş tutmak ama yüksek vergiler ve yeni düzenlemeler ile özel sektörün canına okumaktan ibaret” dedi.

Bununla beraber Almanların çözümünün de pek tercih edilebilir olmadığını söyleyen Forbes; "Yani her iki taraf da ekonomiyi ayağa kaldırmak konusunda en uygun çözümü bulmuş değil” dedi. 

Steve Forbes; istikrarlı para, düşük vergi oranları ve mantıklı düzenlemelerin Avrupa’nın toparlanmasına yardımcı olacağını savundu.

Chapwood Capital Investment Yöneticisi Ed Butowsky, sadece Yunanistan değil Avrupa'da da tehlike gördüğünü söyledi. Newsmax TV'de katıldığı programda, Yunanistan için ekonomisi küçük olduğu için endişe etmediğini belirten Butowsky; “Benim asıl endişe duyduğum Avrupa ekonomisinin aşağı çekilmesi” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)