E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemAvrupa ülkelerinden vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı---

Avrupa ülkelerinden vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı

Avrupa ülkelerinden vatandaşlarına 'ülkeyi terk edin' çağrısı
24 Eylül 2024 - 01:46 borsagundem.com

İsviçre ve İspanya'dan; İsrail'in Filistin'in ardından Lübnan'a yönelik hareket alanını genişletme çabalarının ardından vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri çağrısı geldi.

İsviçre Dışişleri Bakanlığının X hesabından yapılan paylaşımda, "Lübnan'daki durum belirsiz ve tehlikeli. Bu ülkeye seyahat önerilmiyor." ifadeleri kullanıldı.

Bu ülkede bulunan İsviçreli vatandaşlara "mümkünse" ülkeyi terk etmeleri yönünde tavsiyede bulunulurken, Beyrut'taki büyükelçiliğin sınırlı yardımlar için açık kalmaya devam ettiği kaydedildi.

BİR ÇAĞRI DA İSPANYA'DAN

İspanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in saldırıları sonrası Lübnan'daki vatandaşlarına bu ülkeyi terk etmeleri tavsiyesinde bulundu.

İspanya Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Lübnan'a yönelik hava saldırılarının ardından "seyahat tavsiyeleri" bölümünde Lübnan kısmında değişiklik yaptı.

"Vatandaşlarına her türlü şartta Lübnan'a seyahat etmemelerini" öneren İspanya hükümeti, burada bulunan vatandaşlarına da "mevcut durumda açık olan ticari ulaşım yollarıyla bu ülkeyi terk etmelerini" tavsiye etti.

İsrail'in saldırılarından en çok hedef alınan Lübnan'ın güney bölgelerinin "özellikle tehlikeli" olduğu vurgulanan açıklamada, "Bekaa Vadisi ve Litani Nehri'nin güneyine hiçbir seyahatte bulunulmaması" istendi.

Diğer yandan İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles ise ülke basınına yaptığı açıklamada, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarının "endişe verici ve dramatik" olduğunu belirtti.

Robles, her şeye rağmen Lübnan'da görev yapan "İspanyol askerlerinin moralinin çok yüksek olduğunu" ifade etti.

 Pezeşkiyan'dan nükleer anlaşma açıklaması Pezeşkiyan'dan nükleer anlaşma açıklaması

 

Erdoğan: İsrail katliam planlarına devam ediyorErdoğan: İsrail katliam planlarına devam ediyor

 

 İsrail hükümeti İsrail hükümeti "olağanüstü hal" ilan etti

 

Biden: Tansiyonun düşmesi için çalışıyoruzBiden: Tansiyonun düşmesi için çalışıyoruz

 

ABD'den kritik Orta Doğu kararıABD'den kritik Orta Doğu kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)