E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa ve Yunanistan tavsiyesi ---

Avrupa ve Yunanistan tavsiyesi

Avrupa ve Yunanistan tavsiyesi
14 Nisan 2015 - 10:15 borsagundem.com

Avrupa ve Yunanistan'da işler kötüye de gitse borsalar alım açısından uygun

MarketWatch sitesinde yer alan bir analizde, Avrupa ve Yunanistan'da işler kötüye gitse de bu bölgelerdeki borsaların performans açısından diğerlerini geride bırakabileceği ifade edildi.

Sitenin yazarlarından Mark Hulbert tarafından kaleme alınan yazıda, şu anda Yunanistan borsasına ekonomisi iyiye gittiği için değil, yatırım maliyeti ile geri dönüş alma arasındaki oran en iyi olduğu için para yatırılabileceğini belirtti.

Analizde, yatırım maliyeti açısından en ucuz borsaların başında Yunanistan'ın geldiği sonrasında Macaristan, Avusturya, Portekiz ve İtalya'nın da sırayla Atina'yı takip ettiği ifade edildi.

Hulbert şu anda ekonomik performans açısından diğer ülkeleri geride bırakan ABD'de borsalara yatırım yapma maliyetinin diğerlerine göre yüksek olduğunu da sözlerine ekledi.

Hulbert, "Yatırım portföyünüzün bir kısmını Yunanistan ve yatırım maliyeti düşük olan diğer ülkelere ayırma fikrini gözardı etmeyin" dedi.

AVRUPA TAVSİYESİ ARTIYOR

ABD ekonomisindeki iyileşme ve bu iyileşmenin etkisiyle doların değerlenmesiyle yatırım danışmanları son zamanlarda dolar karşısında değer kaybeden Euro'nun da etkisiyle Avrupa'ya yatırım tavsiyelerini artırdı.

Bu isimlerin başında Nobel ekonomi ödüllü ekonomist Robert Shiller geliyor.

Shiller her fırsatta Avrupa borsalarına yatırımı tavsiye ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)