E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarAvrupa yeni istikrar fonu kuracak---

Avrupa yeni istikrar fonu kuracak

Avrupa yeni istikrar fonu kuracak
23 Aralık 2010 - 11:45 borsagundem.com

Almanya'nın da aralarında bulunduğu bazı Avro Bölgesi'ne üye devletler, zor durumda bulunan üye ülkelere yardım amacıyla çalışmaları sürdürüyor

Almanya'nın da aralarında bulunduğu bazı Avro Bölgesi'ne üye devletler, zor durumda bulunan üye ülkelere yardım amacıyla bağımsız yeni bir Avrupa İstikrar Fonu üzerinde çalışıyor.
Alman Süddeutsche Zeitung gazetesinde yer alan haberde, Almanya'da federal hükümetin yeni bir Avrupa Yatırım, Büyüme ve İstikrar Fonu oluşturmak için taslak metin hazırladığı belirtilerek, Avro Bölgesi'ne üye ülkelere acil yardım amacıyla kurulacak yeni fonun, Avrupa Merkez Bankası'na (AMB) paralel bağımsız bir kuruluş olmasının hedeflendiği ifade edildi.
Avro'yu korumak için oluşturulacak söz konusu yeni fonun finansmanının sınırsız kapasitede olmasının planlandığı belirtiliyor.
Almanya'nın dışında Hollanda, Finlandiya ve İrlanda'nın da konuya ilişkin önerilerini, Ocak ayı ortasında Brüksel'de yapılacak Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında sunmaları bekleniyor.
Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve Alman mevkidaşı Wolfgang Schauble'nin bugün Strasburg'da bir araya gelmesi bekleniyor.
''MAASTRICHT ANLAŞMASI, KAMU BORCUNUN AZALTILMASINDA YETERLİ DEĞİL''
Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde gazeteye yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin ekonomi politikalarını, bütçe politikalarının ötesinde daha iyi koordine etmeleri gerektiğini bildirdi.
Lagarde, Avro Bölgesi'ne üye 16 ülkenin ekonomi politikaları üzerinde ortak bir anlaşmaya varmaları gerektiğine dikkati çekerek, bölge üyesi olmayan AB ülkelerinin de ekonomi politikasında bu koordinasyonda yer almak istemelerinin memnuniyetle karşılanacağını vurguladı.
Krizin, Maastricht anlaşması çerçevesinde kamu borcunun azaltılmasının yeterli olmadığını gösterdiğini ifade eden Lagarde, ''İrlanda bu kriterlere uyuyordu ancak kendisini zor bir durumda buldu. AB hükümetlerinin yalnızca bütçelerine bakmamaları gerekiyor, aynı zamanda diğer üye ülkelerin ekonomilerini nasıl etkileyeceğini de gözlemlemeleri gerekiyor'' dedi.
Lagarde, bazı sektörlerdeki yatırımları artıran ve ihracata dayalı olan ulusal ekonomi politikalarının diğer Avro Bölgesi'ne üye ülkeleri doğrudan etkilediğine işaret etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)