E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa'da bankalar zarar yazamayacak---

Avrupa'da bankalar zarar yazamayacak

Avrupa'da bankalar zarar yazamayacak
11 Aralık 2013 - 07:45 borsagundem.com

Avrupalı maliye bakanları, kreditörlerin, sorunlu bankalarda zarar yazma kurallarında herhangi bir zayıflığı kabul etmeyeceklerini söyledi

Avrupa Birliği maliye bakanları, kreditörlerin sorunlu bankalarda zarar yazmasına yönelik planlanan kurallarda hiçbir yumuşamayı kabul etmeyeceklerini söyleyerek, muhtemelen Avrupa Parlamentosu ile yapılacak olan uzlaşma görüşmelerin önünü kesti.

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Hollandalı mevkidaşı Jeroen Dijsselbloem, bugün Fransa'nın Strasbourg kentinde yapılacak görüşmelerin öncesinde, Banka Toparlanma ve Çözüm Yönergesi'ndeki (BRRD) sert duruşun korunması çağrısında bulunan bakanlar arasında yer aldı. Schaeuble ve Dijsselbloem'e daha sonra, parlamentonun, ülkelerin, bankalarını kamulaştırma ve özel sektör yatırımcılarını korumak için zorunlu zarar yazılması yeteneklerinin genişletilmesilmesi konusunda İspanya Ekonomi Bakanı Luis de Guindos da katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)