E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAvrupa’da devlet tahvilleri sorgulanıyor ---

Avrupa’da devlet tahvilleri sorgulanıyor

Avrupa’da devlet tahvilleri sorgulanıyor
17 Kasım 2014 - 11:45 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, euro bölgesindeki devlet bankalarının ellerindeki devlet tahvilleriyle ilgili bir rapor yayınladı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Financial Times’ta çıkan haberde euro bölgesi yetkililerinin devlet bankalarının devlet tahvili bulundurmasına yönelik uygulamaya gidebileceği belirtildi. Haberde böyle bir durumun gerçekleşmesi halinde bir trilyon eurodan fazla değere sahip devlet tahvilinin el değiştireceği vurgulandı.

Kredi derecelendirme kurumu Fitch’in raporuna göre devlet bankalarının devlet tahvili almasına sınır getirmesi durumun en büyük zararı Almanya görecek. Rapora göre Almanya’daki devlet bankaları ellerinde 330 milyar dolar değerinde devlet tahvili bulunduruyor.

Euro bölgesinde elinde en çok devlet tahvili bulunduran devlet bankalarının olduğu ikinci ülke İtalya. 243 milyar dolarlık devlet tahvili barındıran İtalyan bankalarını 203 milyar euro ile İspanyol bankaları takip ediyor. Yunanistan’da el değiştirmesi gereken devlet tahvili ise 16 milyar euro değerinde.

Fitch’in raporuna göre el değiştirmesi gereken devlet tahvili ile devletin brüt borç yükü arasındaki oranın en yüksek olduğu ülke yüzde 20 ile İspanya. Almanya, Hollanda ve Belçika’da bu oran yüzde oran seviyesinde.

Fitch’e göre orta büyüklükteki İtalyan ve İspanyol bankaların yerli varlıklara yatırı eğiliminde olduğu için yerli devlet tahviline yatırım yapıyorlar.

Single Supervisory Mechanism başkanı Danièle Nouy, konu ile ilgili yaptığı açıklamada devlet tahvillerinin risksiz enstürmanlar olarak görülmemesi gerektiğini ama krizin ortasında kuralları değiştirmenin fayda sağlamayacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)